Güçlü kemiklerin oluşmasına neyin yardımcı olduğu sorulduğunda en yaygın cevap kalsiyum olacaktır. Süt ürünleri bu konuda büyük bir şöhrete sahip. Ancak adı pek anılmayan tatlı bir seçenek de bulunuyor. Birkaç yıl öncesine dayanan çalışmalar, kuru eriklerin kemiklere fayda sağladığını gösterdi. 2022 yılında yapılan bir araştırma, günde beş ila altı kuru erik yemenin menopoz sonrası kadınların kalçalarındaki kemiği korumaya yardımcı olduğunu buldu. Kemik kırılma riskleri azaldı.

SİNDİRİME DE YARDIMCI

Sonuç olarak kemikler için tek bir yiyecek veya besin maddesi yoktur. Çeşitli gıdalar güç ve daha iyi sağlığa giden yoldur. Kuru erik atıştırmalık olarak veya karışık olarak tüketilebilir. Tahıl veya yulaf ezmesine eklenebilir. Güveç veya soslarda kullanılabilir. Yarım bardak kuru erik suyundan da kemik faydaları elde edilebilir. Ayrıca Kuru eriklerin sindirime ve eliminasyona yardımcı olduğu bilinmektedir. Sağlıklı bağırsak bakterilerini teşvik ederler.

Kaynak: HABER MERKEZİ