ABD'nin Chapel Hill kasabasındaki Kuzey Carolina Üniversitesi kampüsünde bir silahlı saldırı gerçekleşti. Polis yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, saldırı sonucunda bir öğretim görevlisinin yaşamını yitirdiği ve olayın hemen ardından kaçan saldırganın yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi.

Öğrencilere bir süre kampüsten çıkmamaları talimatı verilirken, polis olaydan yaklaşık 2 sonra tehlikenin giderildiğine yönelik açıklama yaptı. Saldırganın kullandığı silahı bulmak için arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Polis Şefi Brian James düzenlediği basın toplantısında, "Bugün burada tam olarak ne olduğunu ve neden olduğunu belirlemek için her türlü kanıtı topladığımızdan emin olmak istiyoruz. Saldırının nedenini tespit etmek için henüz çok erken" dedi.

Olayın ardından yetkililer, hayatını kaybeden öğretim görevlisi ve şüpheli hakkında kimlik bilgilerini açıklamadı. Üniversite yönetimi ise kampüsteki derslere 2 gün ara verildiğini duyurdu.

ABD genelinde bu yıl içinde 34'ü ilkokul ve ortaokullarda, 15'i ise üniversite ve kolejlerde olmak üzere toplamda 49 okulda silahlı saldırı meydana geldi.

iha

Editör: Eray Erginbaş