Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın ardından Meta’dan bir uygulama daha geliyor. Yapay zeka çalışmalarını sürdüren Meta, son olarak SeamlessM4T ile çeviri uygulaması geliştirdi. “Massively Multilingual and Multimodal Machine Translation” açılımına sahip olan “gelişmiş dil çeviri sistemi”, şu an tam olarak hangileri olduğu bilinmeyen yaklaşık 100 farklı dil için konuşmadan-metne veya metinden-metne aktarım ile çeviri yapabiliyor. Konuşmadan-konuşmaya ve metinden-konuşmaya aktarım ile çevirilerde 100’e yakın dile destek veren sistem, şu an için sadece 35 dilde çıktı sağlayabiliyor.

SeamlessM4T ile örneğin İngilizce bir konuşma kaydı İngilizce veya İspanyolca dillerinde yazıya dökülebiliyor, ya da sistem sayesinde İngilizce bir konuşma kaydı İspanyolca konuşma kaydı haline getirilebiliyor.

SeamlessM4T hakkında konuşan Mark Zuckerberg, “Bugün, farklı dilleri konuşan insanların daha etkili iletişim kurmasını sağlayan yeni bir yapay zeka modeli olan SeamlessM4T’yi piyasaya sürüyoruz. M4T, 100’e kadar dilde konuşmadan-metne, metinden-sese, konuşmadan-sese, metinden-metne çeviri ve “konuşma algılama” gerçekleştirebiliyor. Zaman içinde, çeviri ve transkripsiyon alanındaki bu yapay zeka gelişmelerini Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger ve Threads‘e entegre edeceğiz.” Dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: Elif Kızılçay