ESC Preventive Cardiology'nin yeni bir araştırmasına göre; merdiven çıkmak, daha uzun bir yaşamla yakından bağlantılı durumda... Toplam 480.479 katılımcıyla yapılan dokuz çalışmayı birleştiren araştırma, merdiven çıkmanın herhangi bir nedenden ölme riskini %24 düşürdüğünü ortaya çıkardı.

Kalp-damar hastalıkları sebebiyle ölme olasılığının da %39 azaldığı belgelendi. Uzmanlar, asansör kullanmak yerine merdivenlere yönelmenizi tavsiye ediyor. Merdiven çıkmak, yürümeye göre daha faydalı bir aktivite...

Khloe Kardashian: 'Oğlumun babasının kardeşim olmasından korktum' Khloe Kardashian: 'Oğlumun babasının kardeşim olmasından korktum'

NEREDE VAR GİDİP BAKIN

Uzmanlar, insanların yaşadıkları yerlerdeki merdivenleri araştırıp bulmasını tavsiye etti. Örneğin yakınlardaki marketlere gidildiğinde rotanızı uzatmanız sizin açınızdan iyi olacaktır. Gerekirse daha fazla mesafe kat edin ama merdivenleri kullanın. Özellikle yürüyüş yapanların, bu aktivite sırasında ayrıca merdiven çıkmaları da istendi.

Yakın zamandaki başka bir araştırma da insanların merdivenleri çıkmada zorluk yaşamasının kalp hastalığı riskiyle bağlantılı olabileceğini ortaya çıkarmıştı. Bunu fark etmeniz halinde derhal bir sağlık uzmanına başvurun.

Kaynak: HABER MERKEZİ