Beşiktaş, geçen sezon Galatasaray formasını giyen Milot Rashica'yı transfer etti. Transfer çalımlarının sık sık yaşandığı bu sezona bir yenisi daha eklendi. İşte siyah beyazlıların herkesden gizleyerek transfer ettiği Milot Rashica hakkında transfermarkt detayları ve tüm bilgiler...

BEŞİKTAŞ'TA RAMOS VE TALISCA BOMBASI! SON DAKİKA GELİŞMESİ TIKLAYIN

MILOT RASHICA KİMDİR, HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Milot Rashica, 28 Haziran 1996 yılında Vushtrri kentinde dünyaya geldi. Kosovo vatandaşı olan Milot Rashica, futbola KF Kurda takımında başladı. Daha sonra doğduğu kentin takımı KF Vushtrria'ya transfer oldu. 

Burada kendisini gösteren oyuncu Hollanda'nın Vitesse takımına 300 bin Euro karşılığında geçti. Orada 3 yıl forma giyen Milot Rashica, Bundesliga ekiplerinden Werder Bremen tarafından 8.1 milyon Euro karşılığında transfer edildi.

Werder Bremen formasını da 3 yıl sırtına geçiren oyuncu, 2021 yılında 11 milyon Euro karşılığında Norwich'a transfer oldu.

Burada bir sezon geçiren Rashica, 2022-2023 sezonunda Galatasaray tarafından kiralandı.

Galatasaray oyuncunun bonservisini almak isterkeni, devreye giren Beşiktaş, Norwich City ve oyuncu ile anlaşma sağladı ve transferi gerçekleştirdi.

MILOT RASHICA NEREDE OYNUYOR?

1.77 boyundaki Milot Rashica'nın mevkisi sağ kanat. 27 yaşındaki oyuncu sağ ayağını kullanırken, sağ forvet olarak ya da sol forvet olarak forma giyebiliyor. Aynı zamanda santraforun arkasında on numara pozisyonunda da şans verildiğinde elinden geleni yapıyor.

Bu arada oyuncunun 2019 yılında Werder Bremen forması giyerken, transfermarkt değeri 35 milyon Euro'ya kadar yükselmişti.

MILOT RASHICA İSTATİSTİKLERİ

Milot Rashica, futbol dünyasında parladığı Hollanda liginde Vitesse formasıyla 83 maçta 13 gol atıp, 20 asist gerçekleştirdi.

Daha sonra Werder Bremen formasıyla Bundesliga'da ise 87 maçta 21 gol atıp, 17 asist gerçekleştirmeyi başardı.

Premier Lig'de de 31 maça çıkan oyuncu, 1 gol atıp, 2 asist gerçekleştirebildi.

Geçen sezon Galatasaray formasıyla Süper Lig'de şampiyonluk yaşayan Rashica, 26 maçta şans bulurken, 4 gol atıp, 7 asist gerçekleştirmeyi başardı. Ayrıca Türkiye Kupası'nda da 4 maçta 2 gol attı. 

SAKATLIK GEÇMİŞİ

Milot Rashica, şu ana kadar kariyerinde sakatlık nedeniyle 40 maçı kaçırdı. Bunlardan en uzunu 2020-2021 sezonundaki diz problemi nedeniyle 11 maç kaçırmasıydı.  Aynı sezon hamstring problemi nedeniyle 7 maç daha kaçıran Rashica, Galatasaray formasıyla yaşadığı ayak bileği problemi nedeniyle de 5 maç kaçırdı.

Editör: Orhan Duman