2015 yılında kaybolmuştu: Köpek 9 yıl sonra bulundu 2015 yılında kaybolmuştu: Köpek 9 yıl sonra bulundu

Ünlü yazar Alice Munro’nun ailesi ve yayıncısı, Pazartesi gecesi Ontario, Port Hope'daki evinde hayatını kaybettiğini doğruladı.

Whatsapp Image 2024 05 15 At 10.39.31

1931 yılında Ontario’da doğan, Kanadalı yazar Alice Munro, kısa öykü yazarıdır. Kanada edebiyatının en önemli isimlerinden ve eserlerinde genellikle insan ilişkilerine, aile dinamiklerine ve insan psikolojisine odaklanmıştır. Kırsal Kanada toplumunun ve kültürünün betimlemeleri de eserlerinde sıkça yer alan Munro’nun öyküleri, genellikle kurmaca olmasına rağmen, kendi hayatından izler de taşır.

Kariyerine 1950’lerde başlayan yazar, özellikle Kanada’nın küçük kasabalarında geçen hikayeleriyle okurlarının ilgisini çekmişti. Yazarlığı boyunca pek çok ödüle layık görülen Munro, 2013 yılında Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanmıştı. Kendisi dünya edebiyatının önde gelen isimlerinden biri olarak kabul edilmişti.

Nobel ödüllü Kanadalı yazar Alice Munro, 92 yaşında hayata veda etti

‘’ÇAĞDAŞ KISA ÖYKÜNÜN USTASI’’

Munro, 2009 yılında Man Booker Prize Uluslararası Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü kazandı. Jüri o zaman yaptığı açıklamada şöyle demişti: "Alice Munro okumak, her seferinde daha önce hiç düşünmediğiniz bir şey öğrenmektir."

Munro daha sonra 2013 yılında Nobel Ödülü'nü kazandı. Ödülü daha önce kazananlar arasında Rudyard Kipling, Toni Morrison ve Ernest Hemingway gibi edebiyat devleri bulunuyor. Nobel komitesi Munro'yu "çağdaş kısa öykünün ustası" olarak nitelendirdi.

Kaynak: Haber Merkezi