Kişisel bakımının yanı sıra evini, arkadaşının çocuk odasını, sokaktaki oyun parkını ve apartmanı temizleyen fenomen Cem Özkök, şimdi de Suadiye Cami'sini temizledi. Cami hocasından izin alarak temizliğe başlayan Özkök, "Suadiye Mahallesi'ne adını veren, çinili taşları ve büyüleyici mimarisiyle Suadiye Cami'nin halısını yıkadım. Arap sabununu ve lavanta yağını koydum ve foşur foşur yıkamaya başladım. Her ay düzenli olarak yıkandığını biliyordum. Bu ay da ben yıkamak istedim. Mis gibi lavanta kokusu her yeri sardı. Bayram Hocam 'Ne güzel kokuyormuş bu lavanta yağı' dedi. Halıyı yıkamak gerçekten terapi gibi. Kirleri gördükçe oh..." şeklinde konuştu.

Ardından bahçeyi temizleyen Özkök, "Kalabalık olan her yer kirlenir. İşin keyfi burada. Kirlenecek ki temizleyelim. Girişin halısı çok kirliydi, şöyle kıyı köşe bir güzel yıkadım. Her yeri tozunu aldım, pırıl pırıl oldu. Caminin içini bitirdikten sonra dışarıyı da süpürdüm. Tüm yaprakları topladım. Şadırvana da Arap sabunu döktüm, foşur foşur köpürtmeye başladım. En son Diyarbakır Ulu Camii'nin şadırvanını yıkamıştım, özlemiştim. İyice köpükledim ve çekçekle çektim. Mis gibi oldu." diye anlattı.

Son temizlikleri yaptıktan sonra Özkök, "Hemen diğer tarafa geçtim. Burası az kullanıldığından dolayı daha az kirliydi. Benim için güzeldi. Bayram Hoca'ya hoş sohbetinden dolayı teşekkürlerimi sundum ve huzurla camiden ayrıldım." dedi. Fenomenin videosu sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Kaynak: haber merkezi