Rusya’da Ukrayna ile savaşın başlamasından ardından garip olaylar serisi sürüyor.

Rusya’da Eski Özel Kuvvetler Komutanı General Gennady Lopyrev, hapis yattığı cezaevinde şüpheli şekilde öldü.

PUTIN1 (1)

69 yaşındaki Lopyrev’in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 1.1 milyar Euro’luk gizli sarayı başta olmak üzere birçok sırrını bildiği öğrenildi.

PUTIN2 (1)


Lopyrev’den hemen bir gün önce de ordudan kısa bir süre önce ihraç edilen eski Savunma Bakanı olan General Gennady Zhidko’nun da hastalıktan ötürü 58 yaşında öldüğü duyurulmuştu.

PUTIN3-1

Pazartesi aniden rahatsızlanan Lopyrev’in, doktorlar tarafından lösemi olduğu için hayatını kaybettiği belirtilse de Rusya’da şüpheli ölümlerden biri olarak kayıtlara geçti.

GENERAL

2017 yılında rüşvet nedeniyle 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Lopyrev’in, şartlı tahliyeyle dışarı çıkmaya hazırlanırken zehirlendiği öne sürülüyor.

Lopyrev’in Putin’in gizli sığınağı olarak bilinen Gelendzhik Sarayı’nın yapımını ve her türlü ayrıntısını bildiği belirtiliyor.

Lopyrev’in rahatsızlanmadan önce oğlu Alexander ile konuştuğunda oldukça sağlıklı olduğu ancak ardından konuşma ve nefes almakta zorlandığı ileri sürülüyor.

Lopyrev’in oğlu, “Doktorlar babamın muayenesinde kalbi ve ciğerlerinin oldukça iyi olduğunu söyledi. Neler olduğunu anlamak güç. Tam şartlı tahliyeden yararlanacakken ölmesi çok garip” dedi.

GALİP ÖZTÜRK

Editör: Galip Öztürk