Bu akşam 6. bölümüyle ekrana gelecek olan dizi, yayın gününde değişikliğe gidiyor. Ruhun Duymaz adlı dizinin yeni sezon öncesi final yapıp yapmayacağı ise tartışma konusu. Dizide başrolde yer alan Şükrü Özyıldız ve Burcu Özberk için karar, yayın günündeki değişiklik sonrasında verilecek.



Kulis söylentilerine göre, önümüzdeki hafta dizi cumartesi gününe alınacak ve dizinin performansına bağlı olarak final kararı verilecek.

Burcu Özberk kimdir?

11 Aralık 1989 doğumlu (Eskişehir) olan bu kişi, Türk dizi ve tiyatro oyuncusudur. Eğitimini Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde tamamlamıştır. Kariyerine ilk adımını Muhteşem Yüzyıl adlı dizideki Huricihan Sultan karakteriyle atmıştır.

Güneşin Kızları dizisindeki Nazlı Yılmaz rolü, onun kariyerinde dönüm noktası olmuştur. Erdal Beşikçioğlu'nun Tatbikat Sahnesi'nde sahnelediği Marquis de Sade'ın "Quills" ve Woyzeck Masalı adlı oyunlarında da yer almıştır. 2017-2018 döneminde TRT 1'de yayımlanan Aslan Ailem dizisinde rol almış, ardından Direniş Karatay filmi için Türkan karakterini canlandırmıştır. Sonrasında 2019-2020 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan Afili Aşk dizisinde Çağlar Ertuğrul ile birlikte rol almıştır. Bu dizideki performansı ile Altın Kelebek Ödülleri'nde Romantik Komedide En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştır. 2020'de FOX'ta yayımlanan Çocukluk (Kimsesizler) dizisinde Ayşegül karakterini canlandırmış, ve 2021-2022 döneminde aynı kanalda yayımlanan Aşk Mantık İntikam dizisinde Esra karakteriyle başrolde yer almıştır.

Bir süre önce dizinin reytinglerinin düşmesinin ardından şarkı yazarı Günay Çoban, Twitter hesabında tartışmalı bir paylaşım yapmıştı. Çoban, isim vermeden Burcu Özberk'i hedef almış ve "Fanlarından tepki alamam, bu yüzden dolaylı yazıyorum. Birkaç ay önceki dizisi tutmayınca hızla yeni bir diziye geçti. Ancak reytingler düşünce hemen projeden çekiliyormuş. Dijital bir film projesi denedi, o da tutmadı. Her işi tutmuyor gibi görünüyor, ama her seferinde başka bir işle karşımıza çıkıyor. Bu nasıl oluyor, anlamak güç. Muhtemelen ayrıcalıklı bir pozisyonda ya da günümüz deyimiyle 'yıldız haritası inanılmaz' olduğu için bu kadar şanslı" şeklinde yorum yapmıştı.

Şükrü Özyıldız kimdir?

18 Şubat 1988 tarihinde İzmir'de doğan Şükrü Özyıldız, annesinin Rodoslu bir Rum, babasının ise Trabzonlu olduğu bir ailede büyümüştür. Kendisinden iki yaş küçük bir kız kardeşi bulunmaktadır. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü'ne girmiş, ancak bir yıl sonra İstanbul'dan ayrılıp Ege Üniversitesi İşletme Bölümü'ne geçiş yapmıştır. Daha sonra Erasmus programı kapsamında Portekiz'e gitmiştir.

Çocukluktan beri dövüş sporlarına ilgi duyan Özyıldız, Portekiz'de kafes dövüşlerine katılmıştır. Ancak daha sonra kafes dövüşlerine ara vermiş, hiperaktif enerjisini dizi setlerinde harcamaya başlamıştır. Yurtdışında katıldığı bir oyunculuk atölyesinin ardından oyunculuk sevgisiyle yanıp tutuştuğunu fark edip Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi almıştır.

Birçok tiyatro oyunu, reklam ve dizi projesinde rol almış olan Özyıldız, televizyon ekranlarında ilk defa 2011 yılında FOX'ta yayınlanan "Derin Sular" adlı günlük dizide görülmüştür.

2013-2014 yılları arasında Star TV ve FOX kanallarında yayınlanan "Benim Hala Umudum Var" dizisinde, başrolleri Gizem Karaca ve Berk Oktay ile paylaşarak yer almış, ayrıca 2013 yılında ilk sinema deneyimi olan "Neva" filminde başrol oynamıştır.

2014-2015 yılları arasında "Şeref Meselesi" dizisinde Emir karakterini canlandırmıştır.

2015 yılında Star TV'de yayınlanan "Tatlı Küçük Yalancılar" adlı dizide Eren karakterine hayat vermiştir. 2016 yılında Show TV'de yayınlanan "Kış Güneşi" adlı dizide Efe ve Mete karakterlerini canlandırmış, dizi düşük reytingler nedeniyle 18. bölümde final yapmıştır. 2021 yılında ise atv kanalında yayınlanan "Akıncı" dizisinde Fatih/Akıncı karakterini canlandırmıştır.

haber merkezi

Editör: Funda Işık