2013 yılında Pensilvanya'daki bir üniversite öğrencisine cinsel saldırıda bulunmak ve daha sonra ona Facebook üzerinden, "Sana tecavüz ettim. Bir daha kimseye bunu yapmayacağım. Senin için dua edeceğim. Sesini duymam lazım" yazan Amerikalı Ian Thomas Cleary, üç yıllık arama sonrası Fransa'da gözaltına alındı.

Metz kentindeki savcı, 31 yaşındaki sapığın 24 Nisan'da gözaltına alındığını ve iade işlemlerine kadar tutuklu kalacağını doğruladı. Sapık adam, 18 yaşındaki kıza tecavüz ettiğinde 20 yaşında bir öğrenciydi. Sonrasında kampüse hiçbir zaman dönmedi.

TEKNOLOJİK TAKİBE GİRDİ

2015 yılında kaybolmuştu: Köpek 9 yıl sonra bulundu 2015 yılında kaybolmuştu: Köpek 9 yıl sonra bulundu

Cleary, polis kontrolü kapsamında Metz'de gözaltına alınırken daha önce Arnavutluk'ta yaşadığı ortaya çıktı. 2-3 sene önce Fransa'ya geldiğini belirtti. Adamın babasının Silikon Vadisi'nde üst düzey bir teknoloji yöneticisi olduğu öğrenildi. Shannon Keeler adlı kadın, 2013'te saldırıya uğradığı gün tecavüz muayenesi yaptırdı.

Tanıklar-deliller topladı ve yıllarca yetkilileri suç duyurusunda bulunmaya teşvik etti. Cleary'nin hesabından geliyormuş gibi görünen Facebook mesajlarını keşfettikten sonra 2021'de tekrar yetkililere başvurdu. Sonrasında teknolojik takip başlamıştı. Aradan geçen yıllar içinde sapık adamın Santa Clara Üniversitesi'ni bitirdiği ve bir süre Tesla için çalıştığı öğrenildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ