GAZETE YAZIYOR
(Pilot Nuray Baykal)

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ilk resmi yurt dışı ziyaretini KKTC’ye gerçekleştirdi. Yılmaz’ı KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve yetkililer karşıladı. Ercan Havalimanı’na inen Yılmaz, davul, zurna ve çiçeklerle karşılandı. Karşılama töreni için teşekkür eden Cevdet Yılmaz, “Ben daha önce çeşitli vesilelerle KKTC’ye gelmiştim. İlk olarak Devlet Planlama Teşkilatı’nda uzman olarak çalışırken bir teknik eğitim programı kapsamında gelmiştim. Burada Devlet Planlama Örgütü’ndeki arkadaşlarımızla çalışmalar yapmıştık. O tarihten bugüne bakan olarak, milletvekili olarak çeşitli vesilerle gelmiştim. Bu kez Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak ve Kıbrıs’la ilgili ilişkilerden sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak gelmekten büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum” dedi. 

FEHMİ ERCAN KİMDİR?

Fehmi Ercan, 1935 Balıkesir doğumlu olup 1 Kasım 1957 yılında Hava Harp Okulu’na girmiştir.

30 Ağustos 1959 yılında 1959/56 sicil numarasıyla Asteğmen olarak Harp Okulu’ndan mezun olmuştur.

Pilot Binbaşı Fehmi Ercan, Diyarbakır’da bulunan 8. Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda 181. Filo komutanı olarak görev yapmaktaydı.

8 Ağustos 1973 tarihinde İzmir Ana Jet Eğitimi Üs Komutanlığı’na atanmıştır. Kıbrıs Harekatı sırasında, 6. Kolordu Komutanlığı nezdinde İleri Hava Kontrolörü olarak görev yapmaktayken, 20 Temmuz 1974 gecesi Rumların roket saldırısı sonucu Albay Karaoğlanoğlu ve iki er ile birlikte alay karargahında şehit olmuştur.

Yeni Ercan Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte yolcu ve uçak sayılarında artışlar yaşandı. T&T Ercan Havalimanı 2022 ile 2023’ün Ocak ve Eylül aylarını kapsayan 9 aylık dönemde yolcu sayısında yüzde 32, uçak sayısında ise yüzde 17 artış oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ