Bingöl'de korkutan deprem Bingöl'de korkutan deprem

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'da organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanık olan Serdar Sertçelik'in yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili 1'i komiser 3 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Serdar Sertçelik'in "yalan ve iftiralarla dolu 19 sayfalık beyanları kendisine zorla imzalattırıldığını" iddia etmesi ve ardından yurt dışına kaçmasının yankıları sürerken, Sertçelik'in polise verdiği ifadesinde Süleyman Soylu, Bekir Bozdağ, Fahrettin Koca, Abdulhamit Gül, Macahit Arslan ve Hasan Doğan aleyhine ifade vermek istenildiği iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü.

Önceki gün yapılan gözaltılarla birlikte Organize Şubesi'nden sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Şube Müdürü Kerem Öner, Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ve Komiser Ufuk Gültekin, "darbe" iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Bugün ise, 3 sivil ve 1 komiser daha gözaltına alındı, böylece son üç günde yapılan gözaltı sayısı 7'ye ulaştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA