Annaleine Reynolds isimli kadın, 2018 yılında yapılan bir müzayedede Hawaii'deki boş bir araziyi yaklaşık 22.500 dolara satın aldı. Reynolds, arsasında sürdürülebilir malzemelerle bir ev yapmayı planlıyordu.

Burada birçok kadınla meditasyon yapacaktı. İnşaata başlamadan önce COVİD-19 salgınının geçmesini bekledi. Bu arada bir emlak komisyoncusu, yanlışlıkla mülkü bir müteahhide sattı. O da arsaya buldozerle girdikten sonra yaklaşık 500 bin dolar değerinde 3 yatak odalı, 2 banyolu bir ev inşa etti.

ÜSTÜNE DAVA AÇTILAR

Bütün bunların üzerine kadına; emlakçı, inşaat firması, mimar, önceki mülk sahibinin ailesi ve izinleri onaylayan yetkililer tarafından dava açıldı. Reynolds'un avukatı James DiPasquale, "Başka birinin arazisine gidip istediğiniz herhangi bir şeyi inşa etmeniz ve ardından o kişiye bunun için dava açmanız inanılmaz bir şey. Bu nasıl bir emsal karar olacak! 20 yıldır bu işi yapıyorum. Hiç böyle bir dava görmedim" dedi.

Karşı tarafın avukatlarının kadına eşit büyüklük ve değerde başka bir arsa teklif ettikleri de iddia edildi. Reynolds, karşı dava açacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ