Yurt dışı harçlarında dev zam: Kimler harç ödemekten muaf? Yurt dışı harçlarında dev zam: Kimler harç ödemekten muaf?

Antalya'da ulaşım esnafının ücretlere zam talebi sonrasında toplanan UKOME Genel Kurulu, toplu ulaşım ücretine yüzde 33 zam yapılmasına karar verdi. Kent içi ulaşımda yeni ücret tarifesi tam bilet için 15 TL’den 20 TL’ye, öğrenci için 10 TL’ye, öğretmen ve emekli için 19 TL’ye, kredi kartı ile biniş ücreti ise 25 TL’ye yükseltildi.

EN SON TEMMUZ AYINDA ZAM YAPILMIŞTI

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, en son 2023 yılı Temmuz ayında ulaşım ücretine zam yapıldığını hatırlatarak, "En son geçtiğimiz yıl Temmuz ayında ulaşım ücretine zam yapılmıştı. UKOME’den oransal anlamda değil de tam ücreti 22 TL, emekli ve öğretmen 21 TL, öğrenci ücretinin ise 12 TL, kredi kartı ile binişinde 30 lira olması yönünde talebimiz vardı"  dedi.

ŞEHİR İÇİ ULAŞIMA YÜZDE 33 ZAM

UKOME Genel Kurulu, şehir içi ulaşım ücretlerine yüzde 33 oranında zam yapılmasına karar verdi. Yeni tarifenin yürürlüğe gireceği tarihin ilerleyen günlerde duyurulacağını belirten Arslan, "UKOME tam yüzde 33 oranında yapılacak zam sonrası şehir içi toplu ulaşımda tam ücretin 20 TL, emekli ve öğretmen 19 TL, öğrenci 10 TL, kredi kartı ile binişin ise 25 TL olarak uygulanmasını uygun gördü. Şu anda yeni ücret tarifesinin uygulanacağı tarih konusunda herhangi bir karar alınmadı” dedi.

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, kent içi ulaşımda bir otobüsün günlük ortalama 120 litre yakıt tükettiğini vurgulayarak, "En son zaman aldığımızda yakın 37 liraydı, şu anda 42 lira civarlarında, bu da günlük 5-6 bin TL civarında değişiyor" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA