Fenerbahçe, ülkemizi Konferans Ligi'nde temsil eden takımlardan bir tanesi. Temsilcimiz, play-off turunda Hollanda temsilcisi Twente ile eşleşmişti. İki turdaki rakiplerini saf dışı bırakarak, buraya kadar gelen Fenerbahçe, ilk maçta yakaladığı büyük avantaj ile ikinci maça çıkıyor. Twente - Fenerbahçe rövanş maçı ile alakalı merak edilen her şey haberimizde yer alıyor. İşte mücadelenin başlama saati ve uydudan veren kanalı hakkında tüm detaylar...

TWENTE - FENERBAHÇE MAÇI SAAT KAÇTA?

Fenerbahçe, Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Twente'yi evinde ağırladı. 24 Ağustos Perşembe günü oynanan maçın rövanşı ise 31 Ağustos Perşembe günü Hollanda'da Twente'nin stadında oynanacak. Karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.

TWENTE - FENERBAHÇE MAÇINI UYDUDAN VEREN KANAL!

Fenerbahçe, Hollanda'da Twente'nin stadında oynanacak Twente ile karşılaşacak. Twente - Fenerbahçe mücadelesi S Sport Plus ekranlarından yayınlanacak. Ancak uydudan veren kanal ya da uydudan şifresiz veren kanal bulunmuyor.

FENERBAHÇE 5-1 İLE AVANTAJI KAPTI

Fenerbahçe, ilk maçta Twente'yi 5-1 mağlup etti. Sarı-lacivertlilerin gollerini 32. dakikada Jayden Oosterwolde, 60. dakikada Sebastian Szymanski, 62. ve 74. dakikalarda İrfan Can Kahveci ve 90+3. dakikada Dusan Tadic kaydetti. Twente'nin tek golünü ise 20. dakikada Manfred Ugalde attı. Hollanda ekibinde Youri Reeger 43. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı.

FENERBAHÇE'NİN TWENTE KADROSU 

Fenerbahçe, bu maç öncesinde UEFA'ya listeyi teslim etti. Sarı lacivertlilerin kadrosunda şu isimler yer aldı:

İrfan Can Eğribayat, Furkan Onur Akyüz, Doğukan Demir, Alexander Djiku, Bright Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Rodrigo Becao, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, Ahmet Necat Aydın, Fred Santos, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Bartuğ Elmaz, Sebastian Szymanski, Joshua King, Cengiz Ünder, İrfan Can Kahveci, Ryan Kent, Dusan Tadic, Edin Dzeko, Michy Batshuayi, Umut Nayir.

FENERBAHÇE RAKİPLERİNE ŞANS TANIMADI

Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde önce 2. ön eleme turunda Zimbru ile eşleşti. Sarı lacivertliler, ilk maçta rakibini 5-0, ikinci maçta ise 4-0 mağlup ederek tur atladılar.

Fenerbahçe, Konferans Ligi 3. ön eleme turunda ise Maribor'u saf dışı bıraktı. Fenerbahçe, rakibini ilk maçta 3-1, deplasmanda ise 3-0 mağlup etmeyi başardı.

TWENTE'DE UGALDE VE NACİ ÜNÜVAR VAR

Football Club Twente bilinen adıyla Twente Enschede. Hollanda'da Türklerin bolca yaşadığı Enschede şehrinin takımı. 

Takımın yıldızı geçen sezon Trabzonspor'da oynayan Naci Ünüvar. Öyle ki 10 numaralı forma onda. Kosta Rikalı golcü Ugalde'de takımın gol silahı.

Fenerbahçe daha önce 2009-10 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde Twente ile aynı grupta yer aldı. İstanbul'da 2-1 yenildi. Hollanda'da 1-0 kazandı.

Fenerbahçe, Hollanda takımlarıyla 20 maç oynadı. 7 maç kazandı. 9 maç kaybetti. 19 gol attı 27 gol yedi.

KONFERANS LİGİ GELİRLERİ BELLİ OLDU

Şampiyonlar Ligi'ne göre daha az gelir kaynağı olsa da Konferans Ligi de takımlarımız için aslında büyük bir gelir kapısı. Öyle ki ikinci ön eleme turu için 350 bin Euro, üçüncü ön eleme turu için 550 bin Euro'yu kasasına koyan takımlar. Play-off turu elemesini de geçmeleri durumunda hem 750 bin Euro hem de gruplara katılım parası olarak 2.940.000 Euro alacaklar.

Grup aşamasında da gelirler devam edecek. Konferans Ligi'nde gruplarda kazanılan her maç için 500 bin Euro alınacak. Beraberlik durumunda ise 166.000 Euro kasaya girecek. Grup aşamasında birincilik 650 bin Euro değerinde.

Eleme turu play-off turundan 300 bin Euro, son 16 turundan 600 bin Euro, çeyrek finalden 1 milyon Euro, yarı finalden 2 milyon Euro, ikincilikten 3 milyon Euro ve şampiyonluktan 5 milyon Euro kasaya girecek.

Editör: Orhan Duman