Veysel Karani Duası Nedir? Veysel Karani Duası Okunuşu ve Fazileti... En çok merak edilen dualardan biri Veysel Karani Duası. İslam Alemi Veysel Karani Duasının faziletlerini ve okunuşunu araştırıyor. Peki, Veysel Karani Duası ne anlama geliyor? Arapça ve Türkçe okunuşu nasıldır?

VEYSEL KARANİ DUASI OKUNUŞU

"İlahi! Ente Rabbi ve ene'l abdü Ve Ente'l Haliku ve ene'l mahluk.
Ve Ente'r Rezzaku ve ene'l merzuk ve Ente'l Maliku ve ene'l merzuk.
Ve Ente'l Azizu ve ene'z zelil ve Ente'l Ganiyyü ve ene'l fakiyr.
Ve Ente'l Hayyu ve ene'l meyyit ve Ente'l Baki ve ene'l fani.
Ve Ente'l Kerimu ve ene'l leim ve Ente'l Muhsinu ve ene'l müsi.
Ve Ente'l Gafuru ve ene'l müznib ve Ente'l Azimu ve ene'l hakir.
Ve Ente'l Kaviyyu ve ene'd daif ve Ente'l Mu'ti ve ene's sail.
Ve Ente'l Eminu ve ene'l haif ve Ente'l Cevadu ve ene'l miskin.
Ve Ente'l Mucibü ve ene'd dai ve Ente'ş Şafi ve ene'l meriz.
Fağfirli zünubi ve tecavez anni ve'şfi emrazi ya Allah'u ya Kafi. Ya Rabbi ya Vafi ya Rahimu ya Şafi. Ya Kerimu ya Muafi. Fa'fu anni ve an ebi ve ümmi ve rufekaine's sadikine ve hizmeti'l Kur'an ve'l iman. Fa'fü anni min külle zenbin ve afini min külli dain. Va'r anni ve anhüm ebeden. Birahmetike ya Erhamerrahimin. Amin! Velhamdüllillahi Rabbi'l Alemin."

VEYSEL KARANİ DUASI TÜRKÇE ANLAMI

Veysel Karani Duası Anlamı:

Allah'ım! Sen benim Rabbimsin, ben senin kulunum. Sen yaratansın, ense yaratılanım.
Sen rızık verensin, bense rızık verilenim. Sen mülkün sahibi, bense sahiplenilen, benim sahibim Sensin.
Sen çok güçlüsün, bense yoksulum ve muhtacım. Sen çok zenginsin, bense yoksulum ve muhtacım.
Sen hayat- ebedi ile dirisin, bense ölümlüyüm, ölüyüm. Sen ölümsüzsün, bense geçiciyim, ölümlüyüm.
Sen kerem sahibisin, bense değersiz biriyim. Sen ihsan eden, iyilik yapansın, bense isyan eden, kötülük edenim.
Sen bağışlayan, günahları affeden, silensin, bense günah işleyen, günahkarım. Sen azamet sahibi, ulusun, büyüksün, bense değersizim ve küçüğüm.
Sen kuvvetlisin, güçlüsün, bense güçsüz ve aciz biriyim. Sen daima verensin, bense dilenen, isteyenim.
Sen emniyet veren, emniyetli olansın, bense emniyetsiz, korkuluyum. Sen bol veren, cömertsin, bense yoksulum, muhtacım.
Sen yapılan duaları kabul eden, gereğini yapansın, bense dua ederek isteyenim. Sen şifa verensin, bense şifa arayan, hastayım. Ya Rabbi, sen şifa veren, ben hasta olanım.
Allah'ım, gerçek olan budur! Benim günahlarımı affet, beni bağışladı. Beni azarlama, cezalandırma. Hastalıklarım için şifa ver. Şifayı sadece sen verirsin. Ya Allah'u ya Kafi ya Rabbi ya Vafi ya Rahimü ya Şafi ya Kerim ya Muafi! Allah'ım benim olan tüm günahlarımı bağışla. Annemi, babamı, kardeşlerimi, hocamı, bana yol gösteren herkesi bağışla. İman, din ve Kur'an hizmetinde olan arkadaşlarımı bağışla. Beni affet, bütün sorunlarımı, dertlerimi şifalandır. Bana afiyetler ihsan et. Beni ebedi olarak rızık ve hoşnutluğuna eren kullarından eyle! Ey merhamet edenlerin içinde en merhametlisi olan Allah'ım, bana merhametin ve rahmetinle muamele et! Amin. Allah dualarınızı kabul eylesin, Amin.

DUA İÇTEN EDİLMELİDİR

Duanın icabet olunması için riayet edilmesi gereken ve duanın adabı olarak nitelenen bazı hususların göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Örneğin yapılan duaların icabet olunacağına inanarak içten bir şekilde dua edilmelidir. Bu hakikat, Hz. Peygamber’in (s.a.s.) lisanıyla şu şekilde ifade edilmiştir:

“Allah’a, kabul edileceğine gerçekten inanarak dua ediniz. Biliniz ki Allah, ciddiyetten uzak ve umursamaz bir kalp ile yapılan duaları kabul etmez.” (Tirmizi, Deavât, 65.)

İşte bu bilinçle; varlıkta ve darlıkta, hastalıkta ve sağlıkta, akşam yatarken ve sabah kalkarken, yayayken ve araçtayken, işe giderken ve eve dönerken, nimete kavuşunca ve bir musibetle karşılaşınca; kısaca her zaman ve şartta yapılacak dualar ile Yüce Allah’a yönelmek ve O’nu her daim hatırda tutmak, hem Allah katındaki değerimizi arttıracak hem de en temel vazifemiz olan kulluğun canlı kalmasını sağlayacaktır. 

Hadisten öğrendiklerimiz

1. Dua, her zaman ve zeminde Allah’ın hatırda ve en temel gündemimiz olmasını sağlayan bir ameldir. 

2. Dua ile kul, hem Allah katındaki değerini arttırmış hem de en temel vazifesi olan kulluğun canlı kalmasını sağlamış olacaktır."

Editör: Yunus Çağlar