Fatih Belediyesi tarafından Yedikule - Ayvansaray Bahçe' de düzenlenen bu özel etkinlik, geçmişten gelen lezzetleri günümüze taşımanın yanı sıra, tarihi ve kültürel bir deneyimi bir araya getirerek katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı.


GELENEKSEL YÖNTEMLER İLE YAPILDI
Etkinlik kapsamında bir araya gelen katılımcılar, Yedikule - Ayvansaray Bahçe'nin tarihi atmosferinde unutulmaya yüz tutmuş geleneksel lezzetleri hayata döndürmenin keyfini yaşadılar. İncirler özenle seçilip yıkandıktan sonra ustalıkla doğrandı ve büyük kazanlara aktarıldı. Geleneksel yöntemleriyle kaynatma işlemi odun ateşi üzerinde gerçekleştirilerek deneyimli rehberler eşliğinde incirlerin nasıl kaynatılacağı dikkatlice öğretildi. Odun ateşinin sıcaklığıyla kaynamaya başlayan incirlerin rengi ve kıvamı, tatlı bir memnuniyet yaratırken, bir yandan da yeni dostluklar ve bağlar kuruldu. Katılımcılar, kendi elleriyle hazırladıkları bu özel lezzeti kavanozlara doldurmanın gururunu yaşadılar.  Eğer siz de unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri yaşamak ve tarihi dokusuyla bütünleşmiş mekanlarda zaman geçirmek isterseniz, Yedikule - Ayvansaray Bahçe'nin zengin etkinlik programını takip etmeyi unutmayın. 
İncir reçeli yapmak ister misiniz?
Gazete Yazıyor olarak bizde sofraları güzelleştiren, damaklarımızı şenlendiren muhteşem incir reçeli tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Afiyet olsun


İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
* 1 kg taze incir (ufak olanlardan)
* 1 kg toz şeker
* 1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI 
* İncirler akşamdan güzelce yıkanarak bir tencereye alınır.
* Üzerine toz şeker dökülerek bir gece bekletilir.
* Ertesi sabah kısmen erimiş olan şekerle beraber incirler ocağa alınarak kısık ateşte pişirilir.
* Kaynadıktan sonra şerbetinin kıvamı sık sık kontrol edilir ve yaklaşık 30-35 dakika kısık ateşte pişirilir.
* Bir çorba kaşığı limon suyu eklenerek şerbet, reçel kıvamına geldiğinde ocaktan alınır.
* İncir reçelimiz temiz ve kuru bir kavanoza kaynar şekilde doldurularak kavanozun kapağı sıcağıyla kapatılır. 


TUGAY KUTLU

Editör: Elif Kızılçay