Filistinli kökleri üzerinden hedef gösterilen Bella Hadid Adidas'a dava açmaya hazırlanıyor! Filistinli kökleri üzerinden hedef gösterilen Bella Hadid Adidas'a dava açmaya hazırlanıyor!

Yunanistan, 780 milyon euroluk çevre koruma programı kapsamında Ege ve İyon denizinde biyoçeşitliliği ve ekosistemi korumak amacıyla yapılacak olan deniz parkı programını açıkladı. Yunanistan, bu proje ile deniz koruma alanlarının sularının yüzde 30'unun üzerine çıkaracağını açıkladı.

Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki bu planı, Türkiye'yi rahatsız etti. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yunanistan'ın uzun süredir Ege sorunları bağlamında hemen her platformdan istifade etmeye çalıştığı bilinmektedir. Son dönemde ilişkilerimizde yaşanan yumuşamaya rağmen, Yunanistan'ın bu kez çevre konularını istismar ettiği görülmektedir." denildi

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ise Ankara'yı "çevreyle ilgili bir konuyu siyasileştirmek"le suçladı.

Ancak sadece Türkiye değil, çevre örgütleri de bu durumdan rahatsız. Greenpeace, "deniz satılık değildir" sloganlarıyla Yunanistan'daki konferansı eleştirdi. Yetkilileri, deniz çevresini korumak için somut önlemler almaya çağırdı. 
 

Kaynak: HABER MERKEZİ