Canan Karatay, yıllardır savunduğu doğal beslenme ilkelerini hatırlatarak özellikle tahinin kış aylarında mutlaka tüketilmesi gerektiğini söyledi. Ünlü profesör, “Tahin, kan dolaşımını düzenler. Pekmezle karıştırıldığında tıkalı damarları açar, kalp ve beyin sağlığını korur” ifadelerini kullandı.

Tahin, içerdiği antioksidanlar ve antiinflamatuar maddeler sayesinde bağışıklığı güçlendiriyor, kolesterolü düşürüyor, kalp ve damar sağlığını destekliyor.

“YAŞLANMA KARŞITI DOĞAL İKSİR”

Karatay, tahin-limon karışımını da “doğal bir enerji ve gençlik iksiri” olarak tanımladı. Eski tıp kaynaklarında da yer alan bu karışımın, kan yapıcı ve yorgunluk giderici etkisinin yanı sıra yaşlanmayı geciktirdiğini söyledi.

Bir yemek kaşığı tahine birkaç damla limon sıkılarak sabahları aç karnına tüketilmesi, hem kan dolaşımını hem enerji seviyesini artırıyor.

tahinin-faydalari

TAHİNİN CİLDE VE HAFIZAYA ETKİSİ

Tahin, E ve B vitaminleri, magnezyum, kalsiyum ve amino asitler açısından zengin bir besin. Karatay’a göre tahin düzenli tüketildiğinde:

Cilt lekelerini azaltıyor,

Cilt tonunu dengeliyor,

Hafızayı güçlendiriyor,

Kemik sağlığını destekliyor.

Muhabir: ERHAN ALVEROĞLU