Belediye Başkanı Erhan Güzel, yaptığı basın açıklamasında konunun siyaset üstü olduğunu belirterek, "Bugün burada aldığımız kararı, bir tutanak haline getirdik. Bu tutanak, mahalle ve ilçe halkımızın ortak iradesini yansıtıyor. Bu irade, maden ocağına karşı mücadelede kararlılıkla devam edecektir" dedi.

TUTANAK İMZALANDI

Cem Özdemir'den skandal sözler: Döner Alman yemeğidir Cem Özdemir'den skandal sözler: Döner Alman yemeğidir

Farklı siyasi görüşten isimler ve mahalle halkı bir araya gelerek Çatalca’nın maden ocağına karşı net bir tavır sergiledi. ÇED toplantısına katılanlar arasında AK Parti, CHP ve MHP ilçe başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri ve Çatalcalılar yer aldı. Maden ocağına karşı çıkıldığına dair tutanak imzalandı ve ilgili kurumlara iletilmek üzere hazırlandı.

SİYASETİN ÖTESİNDE 

İmzalanan tutanak sonrası bir basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Erhan Güzel, konunun siyaset üstü olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: Bugün burada, siyasi partilerin üst düzey temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlarımız ve tabii ki mahalle sakinlerimizle bir aradayız. Gösterdiğiniz ilgi ve duyarlılık, bize bu meselede birlikte hareket etme gücü veriyor. Bugün burada aldığımız kararı, bir tutanak haline getirdik. Bu tutanak, mahalle ve ilçe halkımızın ortak iradesini yansıtıyor. Maden ocağına karşı mücadelede kararlılıkla devam edecektir. İmzası olan herkese ve bu mücadeleye katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.
 

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR