Cumhuriyet Halk Partisi, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için İstanbul’da bazı adaylarını açıkladı. Ancak açıklanmayan iki ilçe özellikle dikkat çekti.

BUNA GÖRE İSTANBUL'DA ADAYLAR ŞÖYLE BELİRLENDİ:

Ataşehir - Onursal Adıgüzel

Arnavutköy - Tekin Aras

Bağcılar - Cem Kılıç

Bahçelievler - Emine Gülizar Emecen

C H P1-1

Beşiktaş - Rıza Akpolat

Beylikdüzü - Mehmet Murat Çalık

Büyükçekmece - Hasan Akgün

Esenler - Hasan Dalkıran

Kartal - Gökhan Yüksel

C H P2-1

Küçükçekmece - Kemal Çebi

Maltepe - Esin Köymen

C H P3-1

Sultanbeyli - Ayhan Koç

Sultangazi - Ferhat Epözdemir

Şişli - Resul Emrah Şahin

İstanbul’da adayları açıklanmayan özellikle 2 ilçe Adalar ve Esenyurt dikkat çekti.

CHP’den 2019’da Adalar’da yüzde 44.1 ile Erdem Gül, Esenyurt’ta ise yüzde 51.55 ile Kemal Deniz Bozkurt, belediye başkanlıklarını kazanmıştı.

Chpdem2 (1)


O seçimde İstanbul ve ilçelerinde aday çıkarmayan DEM Parti (o dönem HDP), bu kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda Ekrem İmamoğlu’nu destekleme karşılığında Adalar ve Esenyurt’un kendilerine bırakılma şartı koşmuştu.

2023 genel seçimlerinde Esenyurt’ta AK Parti yüzde 33.50 ile birinci olmuş, CHP yüzde 23.71 ile ikinci, DEM Parti (o dönem Yeşil Sol Parti) ise yüzde 18.73 ise üçüncü sırayı almıştı.

2023 genel seçimlerinde Adalar’da ise CHP yüzde 45.42 ile açık ara birinci olurken DEM Parti (o dönem Yeşil Sol Parti) yüzde 10.10 ile üçüncü sırayı almıştı.

Basak1 (1)

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu talep karşısında ikilemde kaldı. Özel, bir yandan tabanın tepkisinden çekinirken diğer yandan DEM Parti’nin İstanbul’da HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın aday gösterilmesinden de endişeleniyor.

Bu iki ilçe konusunda son kararı Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu’nun vermesi bekleniyor.

Muhabir: GALİP ÖZTÜRK