ŞOK- Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Ekim 2024’ten bu yana kamuoyuyla paylaştığı “taklit ve tağşiş yapılan gıdalar” listesiyle dikkat çeken gıda firmalarını ifşa etmeye devam ediyor. Bakanlığın yayımladığı listeye göre, domuz eti içeren ürünler Türkiye’nin farklı şehirlerinde tespit edildi.
İlk olarak, ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf’un ürünlerinde domuz eti saptanmıştı. Bu gelişmenin ardından Muğla’daki bir Çin restoranında 18 Aralık 2024’te dana kaburga olarak sunulan üründe domuz eti bulundu. Aynı tarihte Balıkesir’deki Havranlı Kasap’ta da dana sucukta domuz eti tespit edildi.
Skandalın bir sonraki adresi ise 20 Şubat 2025’te Antalya’daki “Muhtar Hanım’ın Yeri” adlı işletme oldu. Yapılan kontrollerde Adana köfte ve Adana kebabın içeriğinde de domuz eti kullanıldığı ortaya çıktı.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre bugüne kadar Konya, Balıkesir, Muğla, Bursa ve Antalya’da domuz eti içeren ürünlerle ilgili toplam beş ayrı işletme ifşa edildi.
Denetimlerin devam edeceği vurgulanırken, vatandaşların tükettikleri ürünler konusunda daha dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.