Aralık'ın sonlarına girilmesi ve soğuk havaların artış göstermesiyle beraber vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan Canan Karatay, "Her sebzenin bir mevsimi vardır. Mevsiminde yetişen sebze ve meyveleri tüketmek, vücudun doğayla uyum içinde olmasını sağlar. Bu da hastalıklara karşı doğal bir kalkan oluşturur" şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Karatay, vücut direncini artırmada mor soğanın oldukça önemli olduğunu ve kilit bir rolde olduğunu söyledi.
Mor soğanın, yüksek oranda antioksidan içerdiğini söyleyen uzman isim, bu gıdanın doğal antibiyotik içerdiğini belirtti ve şöyle dedi:
"Mor soğan damarları temizler, toksinleri atar ve vücut direncini yükseltir. Kışın hastalıklardan korunmak için her gün mutlaka soğan tüketin."
Mor soğanın beyaz soğana göre daha güçlü antioksidan içeriğine sahip olduğunu söyleyen uzman doktor bağışıklığı destekleyen flavonoidler açısından mor soğanın daha zengin olduğunun da altını çizdi.
BAĞIRSAK SAĞLIĞINA BİR NUMARALI ÇARE
Canan Karatay, mor soğanın yararına dikkat çekerken, bu gıdanın faydasının en üst düzeye çıktığı formu da anlattı. Mor soğanın ev yapımı turşu olarak tüketilerek de çok faydalı olacağını söyleyen Karatay "Evde doğal yöntemlerle hazırlanan mor soğan turşusu, vücut için doğal antibiyotiktir" dedi.
Karatay ayrıca turşunun probiyotik etkisini tekrar hatırlattı ve probiyotiklerin bağırsak sağlığını koruyarak sindirimi düzenlediğini, bu durumun da grip, nezle gibi çeşitli rahatsızlıklara karşı güçlü bir koruma sağladığını söyledi.
Bunun yanı sıra Karatay, vatandaşları hazır turşular için uyardı ve hazır turşulardan kesinlikle uzak durulması gerektiğini söyledi. Karatay, vatandaşların yalnızca evde doğal fermente yöntemlerle hazırlanmış olan ürünlere yönelmesi gerektiğini ekledi.