Bu klasik tarifi bir de güveçte denemeye ne dersiniz? Güveç, yemeğin lezzetini artıran ve doğal bir pişirme yöntemi sunan harika bir mutfak gerecidir. İşte güveçte zeytinyağlı fasulye yapmanın püf noktaları ve detaylı tarifi.

Malzemeler:


- 500 gram taze fasulye
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet olgun domates
- 4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı su (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşaması:

Taze fasulyeleri güzelce yıkayın, uç kısımlarını temizleyin ve ortadan ikiye bölün. Eğer fasulyeler çok uzunsa, daha küçük parçalara da ayırabilirsiniz.
Soğanları piyazlık doğrayın, domatesleri rendeleyin ya da küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsakları ince ince dilimleyin.

Pişirme Aşaması:


Güvecin tabanına zeytinyağının yarısını dökün. Üzerine doğradığınız soğanları yerleştirin.
Soğanların üzerine fasulyeleri ekleyin. Ardından rendelediğiniz domatesleri, dilimlenmiş sarımsakları, tuzu ve şekeri fasulyelerin üzerine serpiştirin.
Kalan zeytinyağını yemeğin üzerine gezdirin. Eğer daha sulu bir kıvam isterseniz yarım çay bardağı suyu da ekleyebilirsiniz.
Güvecin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 45-60 dakika pişirin. Fasulyeler yumuşayıp lezzetler birbirine karıştığında yemeğiniz hazırdır.


Zeytinyağlı fasulye, soğuk olarak servis edildiğinde lezzeti daha da artar. Piştikten sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve ardından buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Yanında limon dilimleri ile servis ederek yemeğinize ferah bir dokunuş katabilirsiniz.

Kaynak: haber merkezi