Özellikle yemekten sonra açlık hormonu olarak bilinen ghrelin hormonu baskılanıyor ve leptin gibi tokluk hormonları salgılanıyor. Söz konusu hormonlar beyninize doygunluk sinyali yolluyor ve böylece kişileri tok hissettiriyor. Ayrıca yemeği bırakmanızı da sağıyor. Bu işlem yaklaşık 20 dakika sürüyor ve hızlı yemek yeme durumu beyninize bu sinyallerin ulaşması için gereken zamanı tanımıyor. Bu sebeple aşırı yemenize neden oluyor.
7-9 yaş arası 261 çocuk arasında gerçekleştirilen bir çalışmada, hızlı yemek yiyen kişilerin yüzde 60’ının daha fazla yemek yediği görülmüştür.
AŞIRI KİLOLU VE OBEZ OLMAK İÇİN RİSK FAKTÖRÜ
Bunun yanı sıra hızlı yemek yeme aşırı kilolu ve obez olmak için potansiyel bir risk faktörü olarak biliniyor. Yeme hızı ile obezite arasındaki ilişkilere bakmış olan 23 çalışmanın dahil edildiği bir sistematik derlemede, hızlı yiyenlerin yavaş yiyenlere kıyasla obez olma olasılığının yaklaşık 2 kat daha fazla olduğu tespit edilmiştir.
DİYABET RİSKİNE DİKKAT!
Ayrıca hızlı yemek yeme, daha yüksek Tip 2 diyabet riski ile ilişkilendirilmiştir. 2013 senesinde Klinik Beslenme dergisinde yayınlanan bir vaka-kontrol çalışmasında hızlı yemek yiyenlerin yavaş yiyenlere kıyasla Tip 2 diyabete yakalanma olasılığının 2 kattan daha fazla olduğu ortaya çıkmıştır.
Tüm bunlara ek olarak besinler tam çiğnemeden ve büyük lokmalar şeklinde yutulduğunda sindirim süresi uzamaktadır ve bu da organları daha fazla yorarak mide- bağırsak problemlerine zemin hazırlamaktadır.





