Günümüzün yoğun iş şartlarında vatandaşlar kendilerini evin dışına atma peşinde. Sadece 1 günlük hafta sonu izinlerinde bile insanlar İstanbul dışına çıkarak stres atmanın yollarını arıyor. Hazırlanan bu rotalar sayesinde sadece 1.5 saatte İstanbul’dan ayrılabileceksiniz. Üstelik çok sayıda tabiat parkı şelale ve ormanın bulunduğu bu rotalar ailenize de çok iyi gelecek.

İşte az bilinen gezilecek yerlerden bazıları:

OnlyFans kullanıcısı Merve Taşkın ülkeyi terk etti OnlyFans kullanıcısı Merve Taşkın ülkeyi terk etti

Nüzhetiye Şelalesi

İstanbul'a 1,5 saatlik bir mesafede bulunan Nüshetiye Şelalesi trekking yapanların ve doğa severlerin ilgisini çekiyor! Şelale kamp için uygundur. Yakınlarda kamp yapma yerleri de bulunmaktadır. Bölgede alabalık tesisi de var. Ayrıca şelaleye uğrayanlar sadece o anlık faydalanmakla kalmıyor evlerine dönerken yanlarında bidon bidon su da götürüyor. Bazı insanlar Nüzhetiye Şelalesinin suyunun şifalı olduğunu düşünüyor.

Trilye

Bursa’nın Mudanya ilçesindedir. İstanbul ile arası deniz otobüsü ile yaklaşık 1,5 saattir. Tarihi çok öncelerine dayanır. Çok eski topraklardan olan Trilye, sokaklarıyla bunu kanıtlar. Osmanlı ve Rum mimarisinden izler taşır. 150-200 yıllık ahşap örme ve taş evler dikkatinizi çekecektir. Sakin ve serin havası ile İstanbul’a yakın gezilecek yerler listesine girmiştir.

Gökçetepe Köyü

Edirne’de Keşan’a bağlı bir yerdir. İstanbul ile arası yaklaşık 3,5 saattir. Özellikle kamp yapmayı sevenler için oldukça önemli bir konumdadır.

Saroz körfezinin soğuk suları, Ege denizini aratmamaktadır. Orman havası almak ve denize yakın olmak isteyenler için bulunmaz hint kumaşıdır.

Taraklı

İstanbul Göynük arası 200 kilometredir. Çoğu kimsenin bilmediği yerlerden birisidir. Tarihi evleri ve mistik havasıyla tarih kokar adeta. Yolculuk, arabayla 2 buçuk saat sürer.

Taraklı da birçok tarihi camii vardır. Camileri ziyaret edebilirsiniz. Küçük tatlı meydan kahvelerinde çay içebilirsiniz.

Göynük

İstanbul ile arsı 200 km olan Göynük, arabayla yaklaşık 3 saattir. Fatih Sultan Mehmet’in öğretmeni Akşemseddin türbesini ziyaret edebilirsiniz. Restoranlar da yöresel yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Göynükle arası 15 dk. olan Çubuk Gölüne de uğramanızı tavsiye ederiz.

Şile

İstanbul'un kuzeydoğusunda bulunan Şile, güzel plajları, doğal güzellikleri ve tarihi mekanlarıyla ünlüdür. Ayrıca Şile'nin iç kesimlerinde daha sakin ve az bilinen bölgeler bulunur. Ağlayankaya Tabiat Parkı gibi alanlar sessiz ve huzurlu bir doğa deneyimi sunar.

Polonezköy (Adampol)

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yer alan Polonezköy, Polonyalı göçmenlerin kurduğu bir köydür. Burada doğa yürüyüşleri yapabilir, ormanlık alanlarda piknikler düzenleyebilir ve eski Polonya evlerini görebilirsiniz. Şehir merkezine göre daha sakin bir atmosfer sunar.

Ağva

Ağva, İstanbul'un kuzeydoğusunda yer alır ve ormanlarla çevrili doğal güzellikleriyle dikkat çeker. Burada Göksu Nehri'nin akışını izleyebilir, kano yapabilir veya doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Ağva'da bulunan sakin köylerde, kalabalıktan uzak bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.

Kaynak: tatilfoni.com

Derleme: gazeteyaziyor.com

Editör: Kadriye Büşra Özertan