Kazandibi diğer bir adıyla İstanbul tatlısı yapılışında kullanılan malzemeler;
- 1 litre süt
- 3 çorba kaşığı pirinç unu
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket vanilya
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
Kazandibi yapımında kullandığımız malzemeler yukarda belirtildiği gibidir. Hadi gelin şimdide Kazandibi'nin nasıl yapıldığına bakalım…
- İlk öncelikle tenceremize sütümüzü, pirinç unumuzu, nişastamızı, şekerimizi ve vanilyamızı ekledikten sonra çırpma teliyle güzelce karıştıralım.
- Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak, üzeri göz göz olana kadar pişirelim. 30 cm çapında bir tepsiye margarinle yağlayarak pudra şekeri serpelim. Üzerine muhallebiyi boşaltarak yayalım.
- Orta hararetli bir ateş üzerinde tepsiyi arada bir çevirerek dibindeki şekerin eriyip karamelleşmesini sağlayalım.
- Tepsiyi ateşten alarak içi su dolu bir başka tepsi içine oturtup 10 dakika boyunca bekletelim.
- Muhallebiyi kare dilimler halinde kesip karamelleşmiş kısmı üste gelecek şekilde ters çevirerek, buzdolabında birkaç saat soğutup servis yapalım.
Bu tarifimizde 5-6 servislik kazandibi tarifini verdik…
Muhabir: Vesim Parlar