Kazandibi diğer bir adıyla İstanbul tatlısı yapılışında kullanılan malzemeler;

  • 1 litre süt
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri

Kazandibi yapımında kullandığımız malzemeler yukarda belirtildiği gibidir. Hadi gelin şimdide Kazandibi'nin nasıl yapıldığına bakalım…

  1. İlk öncelikle tenceremize sütümüzü, pirinç unumuzu, nişastamızı, şekerimizi ve vanilyamızı ekledikten sonra çırpma teliyle güzelce karıştıralım. 
  2. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak, üzeri göz göz olana kadar pişirelim. 30 cm çapında bir tepsiye margarinle yağlayarak pudra şekeri serpelim. Üzerine muhallebiyi boşaltarak yayalım. 
  3. Orta hararetli bir ateş üzerinde tepsiyi arada bir çevirerek dibindeki şekerin eriyip karamelleşmesini sağlayalım. 
  4. Tepsiyi ateşten alarak içi su dolu bir başka tepsi içine oturtup 10 dakika boyunca bekletelim.
  5. Muhallebiyi kare dilimler halinde kesip karamelleşmiş kısmı üste gelecek şekilde ters çevirerek, buzdolabında birkaç saat soğutup servis yapalım.

Bu tarifimizde 5-6 servislik kazandibi tarifini verdik…

Muhabir: Vesim Parlar