Evde mozzarella yapmak isteyenler için yalnızca süt, sirke ve tuz gibi malzemeler yeterli oluyor. Bu basit tarifle markette yüksek fiyatlardan satılan mozzarella peynirini evde düşük maliyetle hazırlamak mümkün. Mozzarella, özellikle sıcak yemeklere hafif ve taze bir tat katmasıyla biliniyor. Evde yapılan peynir, katkı maddesi içermediği için daha sağlıklı bir seçenek sunuyor.

Herkes tarafından lezzetli bulunan bir peynir çeşidi olan ve sıklıkla tüketilen mozzarella peyniri özellikle pizza ve makarnalarda kullanılıyor.

Bu lezzetli peynir çeşidi markette satılıyor. Ancak kilosu 800 lirayı bulabiliyor. Mozzarella peynirini evde yapabilmek de mümkün. Hazırlanması zahmetli görünsede sadece iki malzemeyle mozzarelle peynirini kendiniz yapabilirsiniz. Hazırladığınız mozzarella peynirini kahvaltıda, pizzalarda, makarnalarda, omletlerin içinde tüketebilirsiniz.

MOZARELLA PEYNİRİ İÇİN MALZEMELER

Küçük işletmelere büyük çözüm Küçük işletmelere büyük çözüm

1 bardak sirke
1/4 çay bardağı içme suyu
Tuz

EVDE MOZARELLA PEYNİRİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak sütü geniş bir tencereye alarak başlayabilirsiniz. Kısık ateşte 38-40 °C sıcaklığa kadar ısıtmaya devam edin. Ardından ocaktan alabilirsiniz. Öte yandan sirke ve suyu birbirine karıştırmaya başlayın. Sirkeli suyu ocaktan çektiğiniz sütün içerisine ilave edin. Süt koyulaşmaya başladığında tahta kaşıkla karıştırabilirsiniz. Süt kesilmeye başladığında bir bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırıp karıştırmaya devam edin. İşlem bittikten sonra tencerenizi tekrar ocağa koyup ısınan sütü tekrar karıştırın. Peynirin tam kıvamında olması için ısınan sütü pıhtılaşmış haliyle karıştırmaya devam edin. Son olarak peyniri soğuk suya koyup bekletmeniz gerekiyor. Bu sayede katılaşma işlemi son halini alacaktır. Ardından tuz ekleyebilir, buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

İtalyan mutfağının en bilinen peyniri mozarellanın dokusu ve kıvamı diğer peynirlerden daha farklıdır. Isıya duyarlı olan bu peynir çeşidi pizza ve lazanya yemeklerinde tercih edilir. Mozarella hafif ve taze bir tada sahiptir. Diğer peynir türleri gibi yoğun, ekşi veya baharatlı tatlar içermez. Mozarella peyniri genellikle inek sütünden yapılır, ancak bazen keçi sütü de kullanılabilir. Bu nedenle peyniri hazırlarken tercih edeceğiniz süte dikkat edin.

Kaynak: HABER MERKEZİ