Ortadoğu mutfağının sevilen lezzeti falafel, 30 dakika ve 60 dakika arasında bir hazırlama süresine sahip. Evinizde kısa sürede sevilen sebze yemeğini yapabilir ve öğlen ya da akşam yemeklerinde servis edebilirsiniz. Peki falafel nasıl yapılır, malzemeleri neler?
FALAFEL MALZEMELERİ NELER?
Falafel için;
- 1,5 su bardağı nohut (1 gece önceden ıslatılmış)
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı kişniş
- Yarım demek maydanoz
- 2 dal taze soğan
- 1 çay kaşığı kimyon
Sos için;
- Yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı tahin
- 2 diş ezilmiş sarımsak
Sunum için malzemeler;
- Limon dilimleri
FALAFEL TARİFİ
İlk olarka 1 gece önceden suda beklettiğiniz nohutun suyunu süzmelisiniz.
Sonrasında soğan, sarımsak ve taze soğanı yemeklik ilave edin.
Blender Setinin içine soğan, sarımsak, taze soğan, nohut, toz kişniş, kabartma tozu, maydanoz, un ve baharatları ilave edip iyice karıştırın.
Harcın üzerini streç film sarın ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
Sonrasında harcınızdan cevizden biraz büyük parçalar alın ve avucunuzda yuvarlayın. Köfte şekli verin.
Şekil verdiğiniz falafel köfteleriniz için ocakta yer alan derin bir tavanın içine bolca sıvı yağ ekleyin ve kızdırın.Köftelerinizi altın rengi olana dek kızartmalısınız.
Falafel tarifiniz artık hazır!
Sos için ise ilk olarak derin bir cam kase içine süzme yoğurt, tahin, ezilmiş sarımsak, limonun suyu, tuz ve zeytinyağını ilave edin. Sonra bir kaşık yardımı ile bunları iyice birbirine karıştırın.
Tahinli yoğurt sosunuz da hazır olacaktır.
Falafeli, tahinli yoğurt sos ve limon dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!





