Ancak uzmanlar, bu akımın çocukların psikolojik açıdan olumsuz etkilenebileceğini vurgulayarak uyarılarda bulundu. 2020 yılında, COVID-19 karantina döneminde, ebeveynlerin çocuklarını eğlendirmek için yüzlerine dışkı sürüyormuş gibi davrandığı bir trendin ardından, "yumurta kırma meydan okuması" adlı trend de olumsuz tepkilere neden oldu. Ailelerin, çocuklarının beraber yemek hazırlama anlarını düşünerek, elindeki yumurta ile çocuklarının kafasına vurarak kırdığı videolar milyonlarca izlenme aldı. Çocukların bu duruma verdiği tepkileri içeren videolar, sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi haline geldi.

5

Yumurta kırma meydan okumasının yer aldığı videoların çoğunda, çocukların şaşkınlık içinde oldukları ve bazen öfkeyle ağladıkları gözlemlendi. Bu durum, çocukların olumsuz etkilendiği düşüncesini destekleyen sosyal medya kullanıcılarının, bu trende yönelik olumsuz yorumlar yapmaktan çekinmediği görüldü.

88

Bir kullanıcı, akıma yönelik olarak "Zavallı bebeğim. Çok üzgün ve kafası karışmış gibi görünüyor." yorumunu yaptı. Başka bir kullanıcı ise, "Sadece sen gülüyorsun gibi görünüyorsun. Bana göre bu hiç eğlenceli değil." yorumunu ekledi. Bir diğer sosyal medya kullanıcısı ise, "Gerçekten, kim çocuğuna bunu yapar?" şeklinde tepkisini dile getirdi. Sosyal medya kullanıcılarının tepkilerine ek olarak, uzmanlar da bu akıma dair uyarılarda bulundu. Uzmanlar, bu tür eylemlerin çocuklarda travma yaratabileceğini belirtti ve küçük çocuklarda korkuya neden olabileceği gibi büyük çocuklarda da farklı etkiler yaratabileceğine dikkat çekti.

kapk88

MYNET

Editör: Funda Işık