ŞOK - Türkiye uzun zamandır enflasyon ve TL’nin değer kaybıyla mücadele ederken, mutfaktaki yangın büyüyor. Kırmızı et artık çoğu aile için sadece Kurban Bayramı’nda sofraya girebilir hale geldi.
Et fiyatlarını dengelemek amacıyla devreye giren Et ve Süt Kurumu, dar gelirlinin nispeten ucuz et alabilmesi için satış noktaları açmıştı. Ancak İstanbul’daki tek şube, beklenmedik bir gerekçeyle kapatıldı.
SEBEP KUYRUK GÖRÜNTÜLERİ
Sözcü yazarı Deniz Zeyrek’in aktardığına göre, Zeytinburnu’ndaki şubenin kapatılma gerekçesi kira değildi. Asıl sebep, ucuz et için soğukta saatlerce bekleyen vatandaşların oluşturduğu uzun kuyrukların basına ve sosyal medyaya yansımasıydı. “Bu görüntüler Kurum’un itibarını zedeliyormuş, iktidarın bu kuyruklar üzerinden yıpratıldığı düşünülüyormuş” diyen Zeyrek, durumu şu sözlerle özetledi: “Kuyruğu bitirmek için dükkanı kapattılar!”
“ŞEYTANIN AKLINA GELMEZ”
Zeyrek, alınan bu kararı eleştirerek şöyle konuştu: “İstanbul’da tek şubesi bulunan Et ve Süt Kurumu’nun şubesi kapatılmış. Gerekçesini gördün mü? Emlakçı diyor ki, burada çok kuyruk oluyormuş. O görüntüler de haber oluyormuş. Sosyal medyada paylaşılıyormuş. Kurumun itibarına zarar veriyormuş. İktidar bunun üzerinden, bu kuyruklar üzerinden yıpratılıyormuş. Kuyruğu bitirmek için dükkanı kapattı adamlar ya. 70’lerde, 80’lerde kuyruklar var diyordu ya Tayyip Erdoğan… Abi ne kadar zeki insanlar ya! Kuyruk olmasın diye ucuz et marketini kapattılar. Ya şeytanın bile aklına gelmez bu ya!”
KUYRUKLAR TARİH OLDU… AMA ET DE YOK
Şube kapatılmasıyla birlikte İstanbul’daki dar gelirli vatandaşların Et ve Süt Kurumu’ndan ucuz et alabilme imkânı ortadan kalktı. Kuyruk görüntüleri bitti ama vatandaşın sofrasındaki et sorunu daha da derinleşti.