Grand Canyon Bölgesel İletişim Merkezi'nin verilerine göre; Büyük Kanyon'daki Bright Angel Patikası'nın başlangıç noktasından yaklaşık 30 metre uzaklıkta, 50 yaşında hareketsiz bir erkek yürüyüşçü bulundu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri; çevredeki vatandaşlar tarafından kalp masajı (CPR) uygulanmasına rağmen, yürüyüşçüyü kurtarma çalışmalarının başarısız olduğunu belirtti.

BAŞARISIZ OLMUŞTU

Yürüyüşçü San Angelo, Teksas yerlisiydi ve Havasupai Gardens'ta bir gece konaklayarak uçurumun kenarına ulaşmaya çalışıyordu. Yetkililer tarafından kimliği açıklanmadı. Son haftalarda Büyük Kanyon'da iki yürüyüşçü daha öldü. 41 yaşında bir adam, 16 Haziran'da Bright Angel Trail'de bilincini kaybetmiş halde bulundu ve onu hayata döndürme girişimleri başarısız oldu.

FOTOĞRAF: Arizona'daki Grand Canyon Milli Parkı'ndaki yürüyüş parkuru. (STOK FOTOĞRAF/Getty Images)

HİÇ TEPKİ VERMEDİ

1 Temmuz'da Büyük Kanyon'daki Nehir Yolu'nda güçlükle hareket edebilen 69 yaşında bir yürüyüşçü bulundu. Daha sonra hiç tepki vermemeye başladı. Onu canlandırmak için çevredekilerin ve Ulusal Park Hizmeti personelinin girişimleri başarısız oldu. Yürüyüşçünün Austin, Teksas'tan Scott Sims olduğu ve Phantom Ranch'e ulaşmaya çalıştığı belirlendi.

HELİKOPTERLER UÇAMIYOR

Uzmanlar, mümkünse yaz döneminde kesinlikle bu tarz bölgelerde uzun süreli yürüyüş yapılmamasını tavsiye etmiyor. Özellikle saat 10.00 ve 16.00 arası ciddi anlamda risk içeriyor. Yardım çalışmaları da hava koşullarından etkileniyor. Helikopterler, aşırı sıcaklarda havalanamıyor. Yerden yapılmaya çalışılan müdahalelerde de personeller ciddi problemler yaşıyor.
 

Muhabir: Lila Okyanus