Ardahan Üniversitesi araştırma görevlisi Volkan Özkan'ın daveti üzerine, İstanbul'dan gelen 38 kişilik artistik buz pateni ekibi, Kars-Ardahan sınırlarındaki donmuş Çıldır Gölü'nde etkileyici bir gösteri sundu.



 

Sporcular, ilk olarak donmuş gölün yüzeyindeki karları temizleyip kendilerine bir alan açtılar. Ardından kıyafetlerini giyerek hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü bölgede, Çıldır Gölü'nün donmuş yüzeyinde muhteşem bir artistik buz pateni gösterisi sundular.

Sporcuların gerçekleştirdiği "patenle buz dansı" gösterisi bölgedeki turistler tarafından büyük ilgiyle izlendi. Artistik buz pateni antrenörü Burak Karakaş, geçen yıl 10 kişilik bir ekip olarak bölgeye geldiklerini ve bu yıl katılımcı sayısını 38'e çıkardıklarını belirtti. Karakaş, Çıldır Gölü'nün kış aylarında harika bir paten pistine dönüştüğünü ifade ederek, doğal buzun güzellikleriyle etkilendiklerini ve bu etkinliği her yıl tekrarlamayı planladıklarını söyledi.

Sporculardan Kumsal Belin, doğal buzda kayma deneyimini yaşadığını ve bu ortamı çok sevdiğini belirtti. Çıldır Gölü'nün doğal buzunda kaymanın zor olduğunu ancak bu deneyimin kendisini özgür hissettirdiğini dile getiren Belin, bu güzel deneyimi daha fazla insanla paylaşmak istediğini ifade etti. İpek İşken ise açık havada ve gökyüzü altında kaymanın güzel bir his olduğunu vurgulayarak, bu deneyimi yaşamayan herkesin en az bir defa gelip bu güzellikleri keşfetmesini tavsiye etti.

AA