ŞOK - Yaz aylarında sıkça tüketilen mis kokulu taze domatesleri kışın da tüketmek mümkün. Bunun için evde basit ama lezzetli konserve tariflerini uygulayabilirsiniz. İşte evde yapabileceğiniz en lezzetli ve en pratik domates konservesi tarifleri...

BİRBİRİNDEN LEZZETLİ DOMATES KONSERVESİ TARİFLERİ

1. SARIMSAKLI / OTLU DOMATES PÜRESİ

Öncelikle olgun domatesleri püre şeklinde getirin, ardından içerisine fırınlanmış sarımsak, taze biberiye, kekik ve az miktarda zeytinyağı ilave edin. Sonra kısık ateşte 30 dakika civarında pişirin. Karışımı kavanozlara doldurup pastörize edin.

2. BALZAMİK SİRKELİ DOMATES TURŞUSU

Domatesleri iri parçalar şeklinde doğramalısınız. Ardından sirke karışımını balzamik sirke, su, deniz tuzu, şeker ve karabiber taneleri ile bir araya getirin. Arkasından kavanoza domatesleri ekleyin ve bu karışımı ilave edin. Kapaklarını kapatıp birkaç hafta bekletmeye alın.

Bu lezzetli konserveyi salatalarda ve soğuk başlangıçlarda kullanabilirsiniz.

3. FESLEĞEN VE LİMON KABUKLU DOMATES KONSERVESİ

Öncelikle taze fesleğen yapraklarını ve ince rendelenmiş limon kabuklarını, kabukları soyulmuş domateslerin arasına yerleştirin ve bunu kavanoza doldurun. Üstüne ise tuzlu kaynar su ilave edin ve üstünü kapatın, pastörize edin. Karışım açıldığında mis gibi limon aroması ve fesleğeni ferahlığı, kokusu size doğru gelecektir.

4. ACI BİBERLİ KURUTULMUŞ DOMATES KONSERVESİ

Domatesleri ortadan ikiye ayırın ve fırında ya da isterseniz güneşte yarı kurutun. Ardından bunları kavanoza yerleştirin ve aralarına acı biber dilimleri, kekik ve sarımsak ilave edin. Üstünü tamamen örtecek biçimde zeytinyağı ilave edin.

Muhabir: Elif Aksu