Medicana Bursa Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Gülbiye Güler, yaz aylarında güneşin etkilerine karşı cilt korumanın önemini vurguluyor. Güneş ışınlarının yoğunluğuyla birlikte açık havada ve deniz kenarında geçirilen uzun sürelerin, cilt üzerinde güneş lekeleri, çiller, lentigolar ve benlerde artışlara neden olduğunu belirtiyor. Özellikle yüz, eller ve kol bölgelerinde güneş lekelerinin sıkça görüldüğünü ifade ediyor.

Güneş, cilt lekelerinin ana nedeni İhlas Haber Ajansı

Dr. Güler, güneşe korunmasız maruz kalmanın cilt yaşlanmasının ana nedeni olduğunu ve uzun vadede güneş lekeleri gibi cilt problemlerine yol açabileceğini vurguluyor. Özellikle güneş lekelerinin yüz ve eller gibi güneşi direkt olarak alan bölgelerde oluştuğunu ve bazı durumlarda genetik faktörlerin etkili olduğunu belirtiyor.

Ayrıca, yaz aylarında benlerde sayıca artış ve renklerinde koyulaşma görülebileceğine dikkat çekiyor. Yeni oluşan, ani büyüyen veya düzensiz renge sahip benlerin cilt kanseri riski taşıyabileceğini belirterek, bu tür benlerin uzman bir hekime gösterilmesi gerektiğini vurguluyor.

Dr. Güler, güneş lekeleri ve benlerin tedavisinde renk açıcı kremlerden lazer yöntemlerine kadar çeşitli tedavi seçeneklerinin bulunduğunu ancak tedaviye başlanmadan önce mutlaka uzman bir hekime danışılması gerektiğini ifade ediyor.

DSÖ, Avrupa'daki alkol tüketiminin azaltılması için acil eylem çağrısı yaptı DSÖ, Avrupa'daki alkol tüketiminin azaltılması için acil eylem çağrısı yaptı

Son olarak, güneşten korunmanın önemine değinen Dr. Güler, güneş ışınlarının yoğun olduğu saatlerde güneşlenilmemesi, uygun giysilerin ve güneş koruyucu kremlerin kullanılması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, güneş lekelerinin tedavisinden sonra dikkat edilmezse tekrar oluşabileceğine dikkat çekiyor.

Tüm bu tavsiyelerle, yaz aylarında güneşten korunarak cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA