Bazen bizlerin, bazen çevremizdeki insanların en çok yaptığı davranışlardan olan yemekleri ikince kez ısıtma olayının zararları şaşırtıyor. Özellikle tavuk ve tavuklu yemeklerin yeniden ısıtılıp ısıtılamayacağı merak ediliyor. Peki tavuk ve tavuklu yemekler ikinci kez ısıtılır mı?
TAVUK VE TAVUKLU YEMEKLER İKİNCİ KEZ ISITILIR MI?
Tavuk ve tavuklu yemekler asla ısıtılmaması gereken besinlerin arasında ilk sırada geliyor. Bu yemekler ısıtıldığında içerisindeki protein yapısı değişim gösteriyor ve bu da bakteri oluşumuna sebep oluyor. Özellikle en ağır besin zehirlenmelerine sebep olduğu bilinen tavuk yemeklerinin, pişirme sırasında dahi yavaş yavaş pişirilmesi ve fazlaca kaynatılmaması gerektiği bilinmekte.
Tavuğu ısıtırken tavuğun iç sıcaklığı en az 74°C (165°F) olmalıdır. Bu durum, özellikle mikrodalgada ısıtırken önemlidir. Çünkü mikrodalga eşit ısıtmayabilir.
Ayrıca tavuğun görüntü ve kokusuna mutlaka dikkat edilmeli. Her zaman gözlemlemelisiniz; rengi değişmişse veya kötü kokuyorsa, yememek en iyi seçenek olacaktır.
Tavuk bazen ısıtıldığında ise kuruyabilir. Böyle durumlarda üzerine biraz su, et suyu veya az zeytinyağı ekleyip kapağını kapalı tutarsanız ve bu şekilde ısıtırsanız daha yumuşak kalacaktır.





