Yale Kanser Merkezi'nde tıbbi onkolog olan Dr. Michael Cecchini'ye göre, 50 yaşın altındaki kişilerde kolon kanseri oranları 1990'lardan bu yana artıyor. Cecchini, "Uzmanlar bunun yaşam tarzı ve çevresel bir şey olduğunu düşünüyor, ancak tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Araştırmacılar neler olabileceğini inceliyor. Bu arada, genç olsanız bile kolon kanserine karşı uyanık olmanız son derece önemlidir" açıklamasında bulundu.

İnsanlar kendilerini neden çirkin hissediyor? Uzmanlar uyardı İnsanlar kendilerini neden çirkin hissediyor? Uzmanlar uyardı

KURŞUN KALEM BOYUTUNDA

MichaeL Cecchini, "Doktorlar bazen dışkıları ince veya kurşun kalem kalınlığında ve boyutunda olan hastalarla karşılaşıyor. Bu durum, kolon kanserine sahip bazı hastaların sahip olacağı bir tanımdır" dedi. Cecchini, bunun, tümörlerin kolonun sonuna yakın bir yerde mevcut olması durumunda veya kolonun tüm iç kısmını kaplaması halinde gerçekleşebileceğini belirtti. Böylece dışkının geçtiği bütün yol daralıyor. Her durumda bir sağlık uzmanına gitmek sizin için en sağlıklı strateji olacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ