ŞOK - Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanlık hayvanların etlerinin bir kısmı dağıtıldı, bir kısmı yendi, kalanı da buzluklardaki yerini almaya hazırlanıyor. Ama nasıl? Etler yaygın olarak kavurma, kuşbaşı, kıyma ve haşlamalık olarak saklanıyor.

Ancak kurban etinden kıyma çektirirken dikkat edilmesi gereken noktalar var.

Eskişehir'de kasaplık yapan Kadir Şen, kurban etlerinden kıyma çektirilirken kasap işletmelerine gidilmesi ve önceki etin yeni çekilen ete karışmaması gerektiğini söyledi.

A W472679 03

SOĞUTMALI MAKİNE GEREKLİ

Kadir Şen, "Diğer dükkanlar bu işlere pek uygun değil. Kasap dükkanları bu işlere uygun. Mesela bakkalda soğutmalı makine yok. Dolapları tam soğutmuyor ama kasaplarda her şey uygun. Mesela kıyma makinesi bile soğutuculu. Kıyma çektirirken dikkat edilmesi gereken şeyler var. Mesela vatandaş, 'ben koyun sevmiyorum' diyor. Bir önceki de dana eti çektiriyor, sonra onlar biraz karışıyor. Buna dikkat etmek, etleri karıştırmamak lazım. Buna da kasap arkadaşların dikkat etmesi gerekiyor" dedi.

Kaynak: İHA