Ünlü sihirbaz David Copperfield, 16 kadına cinsel istismarda bulunmakla suçlanıyor . 100'den fazla kişiyle yapılan görüşmelerin ve polis kayıtlarının incelenmesinin de dahil olduğu yakın tarihli bir soruşturma, on altı kadının David'e yönelik cinsel taciz iddialarını ortaya çıkardı.

N I N T C H D B P I C T000399766053

KADINLARIN YARISINDAN FAZLASI REŞİT DEĞİL 

Ünlü sihirbaz, daha önce kendisi hakkında "çok sayıda asılsız iddia" bulunduğunu söyleyen avukatları tarafından reddedilen cinsel taciz iddialarıyla karşı karşıya kalmıştı. Ancak Guardian'ın soruşturması, kadınların yarısından fazlasının o sırada reşit olmadığı iddia edilen toplam 16 iddia edilen vakayı öğrendiğini iddia ediyor. Bazılarının 15 yaşında olduğu bildirildi. Ek iddialar arasında David'in onlara ilaç verdiğine dair 3 suçlama yer alıyor.

Bu iddialar kariyeri boyunca 1980'lerin sonlarından 2014'e kadar uzanıyor. Brittney Lewis, 1988'de meydana geldiği iddia edilen bir saldırıyı 2018'de The Wrap'a anlattı, ünlü ismin uyuşturucu vererek henüz 17 yaşındayken kendisini istismar ettiğini belirtti. 

2018 File Photo Illusionist David 408448710

İDDİALARI KABUL ETMİYOR

Soruşturmanın yayınlanmasının ardından Copperfield'in temsilcileri The Mirror'a konuştu: “David Copperfield'ı tanıyan herkes size bir gazeteden gelen bu son iddiaların David'in kimliğinin tam tersi olduğunu söyleyecektir. Bu tarihi suçlamaların çoğu daha önce de yapılmıştı ve hepsi o zaman olduğu kadar şimdi de yanlış. David, bu asılsız iddiaların dayandığı iddia edilen 'delilleri' talep etti ancak bu sağlanmadı. David, hukuk ekibiyle birlikte durumu değerlendirecek ve bu asılsız iddialar karşısında uygun adımları atacak."

Başka bir madur da The Guardian'a benzer bir deneyim iddiasını anlattı ve "Ben... eğer o sırada bana uyuşturucu verildiğine gerçekten ve dürüstçe inanmasaydım, bunu asla birine söylemezdim." ifadelerini kullandı. 

5Ada09177152D92118C19507

TÜRKİYE'DEN KIZGIN AYRILMIŞTI

David Copperfield, 1999'da Türkiye'ye gelmiş ve tam 11 ayrı gösteriyle 5 gün boyunca hayranlarıyla biraraya gelmişti.  Reysaş Gösteri Merkezleri'nin 4 trilyon lira harcayarak kurduğu 6 bin kişilik dev çadır Mydonose Showland, 25 Kasım'da ünlü illüzyonist David Copperfield'in gösterisiyle kapılarını gösteri ve eğlende dünyasına açmıştı.

Heyelan sebebiyle ölü sayısı 500'e çıkabilir Heyelan sebebiyle ölü sayısı 500'e çıkabilir

Ünlü isim Türkiye'deki ilk gösterisinde kaybettiği Atilla Taş'a, sırlarını açıkladığı gerekçesiyle ülkeden kızgın ayrılmıştı. 

Muhabir: DEMET SAROVA