ŞOK - Ülkemizin genel çay alışkanlığı olduğu bilinen bir gerçek. Bu alışkanlığı karpuzla beraber serinleten bir lezzete dönüştürmek de mümkün. Karpuzun doğal tatlılığı ve çayın dingin aromasıyla hazırlanan karpuzlu soğuk çayı birkaç malzemeyle pratik şekilde mutfağınızda hazırlayabilirsiniz. İşte karpuzlu soğuk çayın malzemeleri ve tarifi...
KARPUZLU SOĞUK ÇAY MALZEMELERİ NELER?
2 su bardağı doğranmış karpuz
2 adet poşet siyah çay (veya istediğiniz bir bitki çayı)
1 tatlı kaşığı bal veya birkaç damla stevia (bu madde isteğe bağlı)
Buz küpleri
Taze olan nane yaprakları
1 litre sıcak su
Yarım limon suyu
KARPUZLU SOĞUK ÇAY HAZIRLANIŞI
Öndcelikle çayınızı demleyin. Ardından siyah çay poşetlerini 1 litre sıcak suda 5-6 dakika kadar demleyip soğumaya bırakın. Çayınız soğuma esnasındayken, karpuzları blenderdan geçirin ve bunları pürüzsüz bir püre haline getirin. Karışımın içerisinde çekirdek kalmamasına dikkat etmelisiniz.
Sonrasında soğuyan çayı büyük bir sürahiye ilave edin. Üstüne karpuz püresini, limon suyunu ve tatlandırıcıyı ilave edin ve karıştırmaya başlayın. Eğer daha berrak bir içecek isterseniz, karpuz püresini bir süzgeçten geçirmeniz sizin için daha iyi olabilir. Fakat yiyeceklerin lifli yapısı içeceğe hoş bir yapı da verebilmekte.
PÜF NOKTA VE ÖNERİ
Hazırlamış olduğunuz karpuzlu çayı bol buzla beraber büyük bardaklarda servis edebilirsiniz. Ayrıca üzerine birkaç taze nane yaprağı ekleyebilirsiniz.