İşte kalp sağlığınıza dost olan 6 baharat

7 TÜRLÜ BAHARAT

  • Tarçın: Bilimsel araştırmalar tarçının özellikle diyabet hastaları için önemli olduğunu gösteriyor. Çünkü bu baharat, vücudun kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardımcı oluyor. Kolesterol ve kan şekerini düşürücü etkisi bulunan tarçın günlük 1 çay kaşığı tüketildiğinde kalp damar sağlığını da önemli şekilde güçlendiriyor.
  • Kimyon: Kimyon da kalp sağlığını güçlendiren mucizevi baharatlardan biri. Çünkü vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilecek güçlü bir antioksidan olan flavonoid içeriyor.

  • Sumak: Pek çok farklı yemekte kullanılan sumak, yüksek kan şekeri ile mücadele edebilmek için oldukça etkili bir silah. Bu sayede kalbi ve damarları şekerin zararlı etkilerinden koruyor ve kalp sağlığını güçlendiren baharatlar listesinde kendisine yer buluyor.

  • Zencefil: Uzmanların belirttiğine göre zencefildeki gingerol isimli bileşik çeşitli kalp hastalıklarını tetikleyebilen oksidatif stresin azaltılmasına yardımcı oluyor.

  • Kırmızıbiber: A ve C vitaminleri ile potasyum ve magnezyum bakımından zengin olan kırmızıbiber, bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sunuyor.

  • Karabiber: Kırmızı kan hücrelerinin üretimine de yardımcı oluyor, kolesterol ile mücadeleye de. Öte yandan uzmanlar, karabiberin kilo vermeyi kolaylaştırıcı özelliği olduğunu ifade ediyor. Tüm bunlar, karabiberi kalp sağlığını güçlendiren baharatlar arasında ayrıcalıklı bir konuma yükseltiyor.

    İnsanlar kendilerini neden çirkin hissediyor? Uzmanlar uyardı İnsanlar kendilerini neden çirkin hissediyor? Uzmanlar uyardı
Kaynak: Haber Merkezi