Gazeteci kimliğimle her gün haber peşinde koşarken, tuşların üzerine dokunduğum klavye sesi beni bambaşka bir dünyaya taşıyor.

İşkolik olduğumu kabul etmek zor değil, çünkü habercilik benim tutkum, klavye ise sadık dostum haline geldi. 

Özellikle muhabirlik, benim için bir tutku ve hayatın tam ortasında dolaşan heyecan verici bir serüven. İşkolik bir yapıya sahip olmam, haber peşinde koşmaktan aldığım mutluluğun yanı sıra mesleğe olan sevgimi de kat kat artırıyor. 

Her sabah gazeteci ruhum uyanır uyanmaz, kendimi sokağa atarım. Evime döndüğümde ise klavyenin tuşlarına dokunmanın ve haberlerimi yazmanın coşkusunu yaşarım.

Haberlerin içinde kaybolmak

Klavyenin başına geçip yazılarımı yazmaya başladığımda, ya da bir haberin peşinde koşarken gerçek bir gazeteci olarak kendimi hissediyorum. Bilgisayar ekranında, dökülen her cümleyle gerçeklerin peşinde koşarken, adeta haberlerin içinde kayboluyorum.

Haberi araştırırken hissetmem lazım

Haber yazarken duyduğum hazzı anlatmak zor. Kısa bir süre içinde sürükleyici bir haber metni oluşturabilmek, doğru ve güvenilir bilgi aktarımı sağlamak benim için birer zafer niteliğinde. Özveriyle çalıştığım ve araştırmalarımı titizlikle yaptığım her haber, kendimi ifade etme biçimim ve okuyuculara ulaşma aracım. Olmazsa olmazım ise haberi araştırırken o role bürünmek oluyor. Hissetmem lazım.

Mesleğime olan aşkım dinlenme keyfimin önüne geçiyor

Elbette, gazetecilikteki işkolik yönümü zaman zaman farklı bir bakış açısıyla değerlendirmek istiyorum. Haberlerin peşinde koşarken, zaman zaman dinlenmeye, kendi dünyamda sessiz bir köşeye çekilmeye ihtiyaç duyuyorum. Ancak her seferinde, içimdeki gazeteci ateşi, bir sonraki haberin heyecanıyla doluyor ve mesleğime olan aşkım dinlenme keyfimin önüne geçiyor.  

Doğruluktan ve objektifliğimden asla ödün vermem

Gazetecilikteki serüvenimde, sadece haber yazma tutkusu değil aynı zamanda dürüstlük, sorumluluk ve tarafsızlık gibi önemli değerler de ön plana çıkıyor. Her yazdığım haberde, doğruluktan ve objektiflikten ödün vermemeye özen gösteriyorum. Okuyuculara gerçekleri sunmak, en büyük hedefim.

Kısacası; gazetecilik benim hayatımın bir parçası, adeta damarlarımdan akan bir tutku. Klavyenin tuşlarına basarken hissettiğim o mutluluk, işkolik kimliğimle birleşince beni ben yapıyor. Bu özgün serüvende, gazetecilik alanında topluma değer katmak ve haberler aracılığıyla dünyayı değiştirebilmek için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğim.

Evet, delicesine çalışıyorum

Bu işkolik gazeteci, belki de birçoğunuz için delicesine çalışıyor olabilirim. Ama işim, benim için bir tutku ve vazgeçilmez bir sevda. Klavyenin tuşlarına basarken ve haber peşinde koşarken hissettiğim o mutluluk, işkolik kimliğimle birleşince beni ben yapıyor. Haberlerin dünyasında kaybolmak, bilgi okyanusunda yüzmek, beni bambaşka bir varoluşa taşıyor. Klavyenin tuşlarına basıp yazarken, gerçek anlamda mutluluğu buluyor ve bu coşkuyu okuyucularımıza yansıtmak için çabalıyorum. Haberlerin dünyasında yol alan biri olarak, klavyemle dans etmeye devam edeceğim.

Ve son sözüm sevgili patronum Taner Altun ve ekip arkadaşlarıma 

“Bana, özgürce muhabirlik yapmama imkân tanıdıkları ve engel koymadıkları için sonsuz teşekkürler.” 

Sevgiyle kalın…