Bir tarafta Efsane Başkan Aziz Yıldırım diğer tarafta ise Ali Koç Başkan kıyasıya yarıştı. Olumlu ve olumsuz yanları olan kongreye Vefa Küçük’ün haklı ya da haksız mı seçildiği konusunda olan muallak ve çifte standart damgasını vurdu.

Fethi Pekin’in Vefa Küçük oylaması sonrası “Diğer aday da var ama oylamaya pekte gerek kalmadı.” Sözü Fenerbahçe tarihine yakışmayan, kasıtlı ve kötü bir söylemdi. Sonrasında Şekip Mosturoğlu ismi oylandı. Fethi Pekin oldu bitti ile, haksız şekilde Vefa Küçük’ü kazanan ilan etti.

Bu haksızlığı tüm medya, ekrandaki ve stattaki tüm herkes gördü. Yanlış anlaşılmasın, Şekip bey de kazansa Vefa Küçük’e haksızlık olurdu. 

Yaklaşık 15 bin insanın oylarını göz kararı ile saymak kolay ve karar vermek kolay değil. Hele bir de gözü bozuk diye gözlük takan birinin bu oylamayı yürütmesi hazin ve kötü oldu.

Usulen yapılan yanlışı bir üye mahkemeye taşısa Kongre iptal olur. O derece saçma bir süreç yaşandı.

Bu karar sonrası Aziz Yıldırım kürsüye yürüdü, burada divan başkanlığı seçimine avukatların itirazının kabul edilmemesi etkili oldu. Sonrasında Aziz Yıldırım kısa bir konuşma yapıp kongre alanını terk etti.

Akşamında ise TV düellosu yaşandı.
Aziz Yıldırım Habertürk kanalında Ali Koç’un 6 yıldır sürekli savunduğu 622 M€ borç var tezini bankalar birliğine yapılan tüm borçlar anlaşmasının 312 M$ olduğunu söylemesi ile o yanlıştan dönüldü.

Aziz başkanın Ali Koç’a sarılması barışması ve Ali başkanın önce mesafeli olsa da sonrasında iştirak etmesi camianın özlediği bir şeydi.

Kongre sonrası kürsüye gelen Aziz Yıldırım’ın yaptığı birlik konuşması, Ali Koç’un Aziz beyin locasına gidip samimi şekilde sarılıp tebrikleşmesi ve tüm stadın önünde selam vererek ayrılışı bundan sonra olacak birlikteliğin, güçlü Fenerbahçe’nin ilk adımı oldu.

Ali Koç başkan 6 bin farka yakın bir sayıyla seçimi kazandı.
Jose Mourinho ve yeni katılacak yıldız oyuncularla zaten hazır olan takım rakiplerini geçip şampiyon olacak diye söylemek yanlış olmaz.

Ali başkanı bir kez daha seçim sonucu için tebrik ederim. Finansal disiplin sonrası son senede transfer başarısını da ortaya koydu. Artık ivmelenen bu süreçte peş peşe şampiyonlukların gelmesi kaçınılmaz.

Tabi her şeyden önce 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimleri için sıkı çalışmak şart. Malum 99 gol atıp, 99 puan toplayıp şampiyon olması engellenen Fenerbahçe bu sorunu çözmek zorunda.

Jose Mourinho’nun 99 önemli değil 60 puan alayım da şampiyon olayım mantığı doğru mantık. Ama gel gör ki Mourinho Türk hakemlerini ve federasyondaki organize kötülüğü henüz bilmiyor.

Fenerbahçe Çağı başlasın isteniyorsa yapılması gereken tek şey federasyon ve hakemlerde adalet. Bu sağlanmazsa Sivas’ta verilen şampiyonluklar tekrar tekrar yaşanmaya devam eder.