Dün Aziz Yıldırım’ın basın toplantısı bir çok detay ve bilgi ile geçti. Belli ki herkes özlemiş Aziz Başkanı. Kah güldürdü, kah üzüldü Aziz Yıldırım.

Ali Koç’un 2018’de Aziz Yıldırım ve hataları sebebi ile şampiyon olunamadığı düşüncesi ile başkan olmuştu. Fakat yüzleştiği gerçek klikler, hakemler, Fetö ve daha fazlasıydı. 

Aziz Başkan ise bu gerçeği bilerek tekrar aday oldu ve şampiyon yapacağım diyor. Bu noktada bilinçli ve ne ile mücadele edeceğini bilmesi avantajı.Çocuklar artık üzülmesin diye adayım. Sözü etkiliydi. Çok alkış aldı.

Toplantı detayı şu şekilde;


“Ben Fenerbahçeliyim, siz de Fenerbahçelisiniz.. Neyse..” 

Diye başladı Aziz Yıldırım.

Hem güldü, hem hüzünlendi.. 

 Aziz Başkan önemli mesajlar verdi, bazı soruları da cevaplamak için seçim sonrasını işaret etti. 

 “Ben varken şampiyon yapmazlar diyen Ali Koç aynı hakemlerle, aynı TFF ile, aynı hükümetle nasıl şampiyon olacak? 

 Aday olma sebebim bu; Ben Fenerbahçe’yi Şampiyon yapmaya geldim. 

 Fenerbahçe siyaset üstüdür diyerek ne Ak Partili Ne de Cumhuriyet Halk partili olduğunu söylemesi önemli. 

 Nihat Özdemir çıkışı sosyal medyada tepki toplamış ama bunu açık açık söylemesi ve Ali Koç’un çiçek alıp gitmesi ve lehe çevirmesi gerektiğini şeklen de anlattı. 

 Kavgaya değil Şampiyon yapmaya geliyorum mottosunun karşılığı var. Üst üste olunca da mantığa uygun kulağa hoş geliyor. 

 Aziz Yıldırım’ın Obradovic ile uzun zamandır görüşmedim demesi sosyal medya dezenformasyonunun çürümesi oldu. Jasikevicius başarılı neden iyi giden bir şeyi bozayım dedi. 

Haklı. 

Çocuklar Fenerbahçe’yi turmuyor artık. 
Çocukları sevindireceğiz mesajı önemli. 
Eskiden sınıflarda 25’te 15 Fenerli vardı, şimdi 5’e düşmüş. Bunu şampiyonluklarla geri kazanacağız mesajı anlamlıydı. Bankalar birliği kısmı ise en çok vurgu yaptığı konu. 

Gerekirse 3 yıllık kombine alıp o borcu kapatmazsak batarız, kurtulmak için Ülker Arena’yı bile satarız gerekirse. 

Yoksa çok kötü olur durum dedi. Mourinho’nun 9 Haziran’a kadar beklememe ihtimalini ortadan kaldırmak için Ali Koç’a iyi bir teklif yaptı, Branko 3 kez görüşmüş Portekizli ile, o halde sen de bende fitsek alalım. Kim kazanırsa o ödesin, şampiyon olamazsak ben yarısını cebimden ödeyeceğimi taahhüt ediyorum dedi. 

Önemli, şık ve sorumluluk alan bir vaad. 

Ali Koç ile küs değilim, fikirlerimiz kafalarımız ayrı. 
Divan Kuruluna geldim bir hoş geldin diyemedi. 
Usulen Misafire 20 yıllık başkana hoş geldin denir. 

Geldiğimde basındaki Fetö’cülerle hukuki olark uğraşacağım hebarleri olsun dedi. Tff ve hakemler, gözlemciler dahil hepsi ile uğraşacağım. 

Mehmet Büyükekşi ile uğraşmam gider yukardan gereğini yaparım sözü ciddi bir meydan okuma oldu. 

Transfer konusunda ise ser verip sır vermedi. 

Tadic, Djiku, İsmail Yüksek, Fred, Livakovic, Batshuayi, İrfan Can, Oostervolde, Ferdi ve Osayi iskeleti ve takım hafızasının üzerine transfer yapılacağını hissettik. 

 FBTV ve diğer kuruluşlarda işten çıkarma olmayacak. Liyakatli olan devam edecek ama çalışmayanın gözünün yaşına bakmam diyerek olumlu yaklaşım gösterdi. Benim dönemimde Galatasaray’lılar konuşamazdı, konuşturmazdım dedi. 

 Final Four’de Fenerbahçe Beko’ya, haftasonu oynanacak derbide Fenerbahçe futbol takımına başarılar diledi. Kazanacağız inanıyorum dedi.  

YK listesi için yazılanlar yalan, bana zengin adam değil çalışan adam lazım, zenginlerden parayı alırım merak etmeyin dedi. Hakan Bilal Kutlualp, Murat Ülker, Acun, isimleri listeler çıkmadan bir anlam ifade etmiyor. 

 Soru sorma sırası gelmedi, gelse “28 Şampiyonluk için baskı yapacak mısınız ve seçilirseniz TFF kurullarına Fenerbahçe hakkını savunan yönetici koyamyı düşünürmüsünüz ?” Diye soracaktım ama birdahakine artık. 

 Aziz Yıldırım bu olumlu iletişimi ve sakinlğini korursa seçimde avantajlı durumda olur. 

 Hep dediğim gibi Fenerbahçe siyasetinde 24 saat büyük süre, 3 hafta içinde neler olacak göreceğiz. 

 Ali Koç’un basın toplantısı olduğunda oradaki notlarımı da yazacağım.

Bu yarışta Fenerbahçe’nin kazançlı çıkacağını şimdiden söyleyeyim. Muhalefeti olmayan iktidarların hatalar yaptığını artık Ali Koç’un da bu bilinçle hareket edeceğini çıtayı yükselteceğini düşünüyorum.

Maçın Üçlüsü

Türkiye - Aziz Başkanı - Özlemiş